Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mártogatósok:) fórum

Mártogatósok:) (beszélgetős fórum)


17. Leny
2010. aug. 26. 23:18

Jelentem alássan, megcsináltam tegnap este a padlizsánkrémet, és a vendégek elájultak tőle:)

Nagyon nagyon finom lett, holnap jön anyukám, neki megcsinálom az avokádókrémet:)

16. Gavrilo1 (válaszként erre: 15. - 79e4e6154d)
2010. aug. 25. 09:13
Talán túl sokat tettél bele. Nekem még sose lett keserű.
2010. aug. 25. 08:46

Kérdeznék. Már többször próbáltam avokádókrémet is padlizsán krémet is csinálni, de mindig eszméletlenül borzalmasan keserű lett. A citromlé, ill a foghagyma kombó miatt. Hiába recept szerind csinálom, és méregetem, kóstolgatom, soha nem sikerült :(

Ilyenkor mit tudok csinálni?

14. 4c35511f0b (válaszként erre: 12. - Leny)
2010. aug. 25. 08:43
OK :)
2010. aug. 25. 08:40

ok. akkor egy nálunk bevál padlizsánkrém recept.

1 nagy padlizsánt jól megszurkálok villával (ugy ahogy van a héján keresztül) és beteszem a sütőbe max. hőmérsékletre a rácsra amit előtte alufóliával letakartam (azért írtam ennyire részletesen, mert az elején jártam úgy hogy nem szurkáltam meg és felrobbant a sütőben)Kb. 45-60 percig sütöm. Kiveszem és azonnal lehúzom a héját. A húsát kikaparom egy pici citromlével meglocsolom és jól összetöröm. Hagyom kihülni. A képződött levét leöntöm (mert túl híg ha hagyom). Sóval borssal ízesítem és belenyomok 1-2 gerezd fokhagymát és kikeverem kevés olivaolajjal és egy kanálnyi majonézzel vagy krémsajttal (mikor mi van otthon). Hűtőben jól behűtöm.

12. Leny
2010. aug. 24. 23:19

Azt tudom, csak olyat keresek, ami már bevállt, és tapasztaltan szeretik!

Mert a 20féléből nehéz kiválogatni, melyik a legjobb:)

2010. aug. 24. 23:12
Szerintem ha (recept)keresőbe beírod kb.20 biztos lesz :)
10. Leny
2010. aug. 24. 23:11

Nagyon kedvesek vagytok, sziperek a receptek:)

Szépen sorban minden vendégseregnél megcsinálom valamelyiket:)

Köszönöm!

Még annyi, hogy egy fincsi padlizsánkrém receptet tud küldeni valaki?

Köszönöm!

2010. aug. 24. 22:30

nem mártogatós ugyan, de általunk igen szeretett és hiszed vagy nem, laktatós :)


bármilyen zacskós saláta jó hozzá, ezt belerakod egy tálba, de csak akkorába amiben pontosan belefér, ez jön az asztal közepére,

kisebb tálakban körberakva jön amit gondolsz, mi szoktunk apróra darabolt uborkát, almát, zellert reszelve, sajtot kockára vágva, kevés felvágott szintén apróra vágva, pirítós kockára vágva és még bármi, amit szerettek, hagyma, paprika, paradicsom, retek, stb.

vagy magad készítesz öntetet, vagy vásárolszés azt is felrakod az asztalra.

Mindenkinek tányért, vagy kisebb tálkákat adsz, ebbe szed abból, amit szeret :)

Akár saját magának öntheti le amivel akarja, vagy a már kész öntettel :)

Én szoktam odakészíteni még joghurtot, kefirt, tejfölt és majonézt, így azután azzal készíti amivel akarja :)


nagyon szerette eddig még minden vendég, imádták, hogy maguknak csinálhatják meg a salátát és nem készen kapják mert lehet nem mindent szeretnek amit kézbe kapnak :)

2010. aug. 24. 22:14

Fűszeres túrókrém :

túró,snidling,kapor,petrezselyem,hagyma, fokhagyma,tej--->ezeket összekevered.

Ha pudingformába töltve beteszed a hűtőbe, akkor olyan formája lesz :)

2010. aug. 24. 22:05

paradicsom salsa

apróra vágott érrett paradicsomhoz keverek egy fél fej hagymát nagyon finomra vágva. Sóval, fehérborssal ízesítem és beleszórok fél-fél marok finomra vágott petrezselymet és koriandert. ebbe jól lehet mártogatni a tortilla chipszet.

2010. aug. 24. 22:02

trikolor paprikás mascarpone krém.

Három szinű kaliforniai (piros, sárga, zöld) (ha nincs akkor én a kápiát teszem bele pirosként) paprikából egy -egy szeletnyit nagyon apróra apritom és belekeverem a mascarpónéba. Durvára darált szines borsot és sót teszek hozzá. nekünk egy ici pici csípős mustárral ízesítve még jobban izlett.

2010. aug. 24. 21:59

avokádókrém.

érett avokábó belsejét kikaparni, kevés citromlével meglocsolni. Egy jó gerezd fokhagymát kinyomva belekeverni, sóval fehérborssal ízesíteni és egy fél marék koriander levelet aprítani bele (esetleg egy leheletnyi krémsajttal vagy majonézzel lehet megbolondítani) piritóssal isteni.

4. Leny
2010. aug. 24. 21:50

Ilyesmire gondoltam, mint pl a padlizsánkrém!

Csak recepteket is szeretnék, ami fincsi és bevállt!

2010. aug. 24. 21:46

padlizsánkrém,tonhalkrém,túróból,tojásból


mártogatós nem jut eszembe hirtelen:-)

2. Leny
2010. aug. 24. 21:44

Sziasztok!


Holnap 2 kedves barátunk jönnek fel hozzánk!

Vacsorát nem szeretnék főzni, hanem valami olyan kis vendégváró dologra gondoltam, amit mondjuk pirítossal kell enni, amolyan mártogatósok, krémek!

Tudnátok küldeni recepteket, ami könnyen hamar elkészíthető, de mégis laktató?

Köszönöm!

1. Leny
2010. aug. 24. 21:43
Mártogatósok:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook