Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Marhahúsos rakott makaróni recept

Marhahúsos rakott makaróni recept

A Marhahúsos rakott makaróni hozzávalói:
50 dkg makaróni
30 dkg darált marhahús
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz vörösbor
1 kis doboz paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 mokkáskanál majoránna
só, törött bors


A Marhahúsos rakott makaróni elkészítési módja:
A makarónit sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük. Vajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, felöntjük a borral, s fedő alatt megpároljuk. Kivajazott tűzálló tálba tesszük a makaróni felét, ráterítjük húst, befedjük a maradék tésztával, majd leöntjük a majoránnával ízesített paradicsompürével. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A marhahúsos rakott makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook