Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhahús kapormártással recept

Marhahús kapormártással recept

A Marhahús kapormártással hozzávalói:
1,5 l marhahúsleves
2 csomag kapor
2 dl tejföl
3 ek liszt

1 kis fej hagyma
zsiradék


A Marhahús kapormártással elkészítési módja:
A marhahúsból (fekete pecsenye) elkészített levest nagyon sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűtjük, a húst félrerakjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ha ez nem megy, akkor inkább reszeljük le a citromhéj reszelőn. Bőséges zsiradékon dinszteljük (ne piruljon meg), majd szórjuk rá a liszt felét. Addig tartsuk csak a tűzön, amíg átveszi a környezet hőmérsékletét, de nem kezd el pirulni. Ekkor a hideg levessel öntsük fel folyamatos keverés közben, hogy elkerüljük a csomókat. A kapor egyik felét vágjuk nagyon apróra, és tegyük a mártásba. Ha felforrt, akkor adjuk hozzá a maradék liszttel elkevert tejfölt, forraljuk újra. Ízlés szerint tehetünk bele még sót, pici ecetet. Ha levettük e tűzről, akkor tegyük bele a kapor másik felét, ezzel már ne forraljuk. Teljes kiőrlésű főtt tésztával, és marhahús szelettel tálaljuk.

TIPP: Nem érdemes más levessel, vagy leveskockával készíteni, ez így lesz finom, a lisztes sűrítés helyett keményítőt is lehet használni.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhahús kapormártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook