Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Margarinos, tejfolos pogácsa recept

Margarinos, tejfolos pogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Margarinos, tejfolos pogácsa hozzávalói:
1 kg liszt
1 evőkanál só
30 dkg margarin
5 dkg élesztő
2 dl cukros,langyos tej az élesztőhöz
1 nagy tejföl


A Margarinos, tejfolos pogácsa elkészítési módja:
Összegyúrom, kinyújtom (én kézzel szoktam elnyomkodni) 2 ujjnyi vastagságúra. Tetejét bevagdalom, kis vagy közepes szaggatóval kiszaggatom és kivajazott, lisztezett tepsibe rakom. Megkenem tojással és megszóróm szezámmaggal.(Az utóbbit nem muszáj.) A tepsiben fél órát hagyom kelni, majd meleg sütőben először magas, majd kisebb hőfokon kb. 20 perc alatt megsütöm

Lazább a pogi, ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozom és a lisztet átszitálom. (A szitálás lazítja a lisztet.)
FINOM és sokáig FRISS marad, mert nincs benne tojás


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A margarinos, tejfolos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook