Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Marcipán massza fórum

Marcipán massza (beszélgetős fórum)


1 2
37. gombszem (válaszként erre: 36. - 8c40921157)
2014. febr. 4. 23:36
Csak egészséges cuccokból van!!! Ja és házi is..ja és vaj, és ilyesmi...
36. 8c40921157 (válaszként erre: 35. - Gombszem)
2014. febr. 4. 22:31

Én írtam a naplódba...


Nem ronda, mert mindent beleadtál, és azt tükrözi is.

Hogy finom-e? Na ebben jobban kételkedek, mert nem kóstoltam, legnagyobb bánatomra, de oké, hiszek neked:) Tudom, hogy milyen ügyi vagy, biztos isteni volt!:)

2014. febr. 4. 22:15

Ígéretemhez híven felraktam a fotót a tortáról!!!


Ami RONDA, DE FINOMSÁGOS!!! Nyami-nyami.....mindenki jól lakott vele!!!!


Igen a legközelebbi majd jobb lesz, mert már felkészültebb leszek!!!! Köszi a segítséget!!!!

34. Zebra25 (válaszként erre: 33. - Gombszem)
2014. febr. 4. 09:19
Sejthető volt, mert ugye már gyúrtál bele egy csomó porcukrot. De legközelebb majd nem teszed és jobb lesz:)
2014. febr. 3. 23:22

Sajna elég ragadós lett így is...

Folpack fólia között nyújtottam ki, és még keményítőt is szórtam, és előtte hűtőben volt, de így is ragadt!!!


DE nagy nehezen rávarázsoltam a tortára, és utána feldíszítettem a tortát!

Nem mondom, hogy tökéletes lett és lehet, hogy RONDA, de FINOM!!!

Majd az adatlapomra felteszek 1 fotót róla!.

Ha legközelebb kell csinálni, lehet jobb lesz!!!!


Mindenkinek köszi a segítséget!!! :-))

2014. febr. 3. 16:09
Én frissen tartó fólia közt szoktam nyújtani,aztán az egyiket lehúzom róla a másik segítségével meg a tortára emelem,könnyebb így dolgozni,a pór festéket meg olvastam hogy nem vízben hanem egy kicsi alkoholban kell feloldani ,akkor nem áztatja el a masszát,jó munkát.
31. 8c40921157 (válaszként erre: 30. - Gombszem)
2014. febr. 3. 16:00
Sok szerencsét!:)
2014. febr. 3. 15:56

Köszönöm a tanácsokat, most elkezdem készíteni!!!

Majd jövök a beszámolóval!!!! :DDD

29. gombszem (válaszként erre: 28. - 8c40921157)
2014. febr. 3. 15:53
Most fogok hozzá, és jelentem, hogy hogyan boldogulok!!! :-))
2014. febr. 3. 14:39
Na??? Sikerült????:)
2014. febr. 3. 14:13
Egyébként az igaz, ha géllel fested, akkor kevésbé szépen nyújtható, mint az egyszrű fehér. Ha intenzív színt akarsz, legközelebb vegyél készen olyat, és ne használj egy fél tubus gél festéket ilyesmire, mert nehezebb dolgod lesz valóban az elnyújtással.
26. Mazsinka (válaszként erre: 24. - Krinya5)
2014. febr. 3. 14:12
Ahol pedig én dolgoztam, ott meg géllel festették, ami drágább, minőségesebb is, mint a por, amihez ugyanúgy teszel vizet, és szintén megváltoztatja a textúráját, csak márványosan oszlik el benne, és kis pöttyek maradnak, ha nem gyúrkálod ki belőle időtlen időkig.
2014. febr. 3. 14:10
Keményítőt használok én is:-)
2014. febr. 3. 14:10
a cukrászüzemben porral festették, bár akkor mikor ott dolgoztam, még nem volt gél.
2014. febr. 3. 14:09

használható e még

bocsi

2014. febr. 3. 14:08

gél színezőt használok én is és keményítőt használok a nyújtófelületre

nem tudom, hogy telenyomtad cukorral használható e már

Azt tudom, hogy amikor kezdő voltam és én is porcukorral csináltam, akkor sosem tudtam kinyújtani rendesen. Bekeményedett, tört, szakadt, ragadt. Minden baja volt.

21. Mazsinka (válaszként erre: 19. - Gombszem)
2014. febr. 3. 14:08
A keményítőt nem dolgozom bele, csak vastagabban alászórom, majd kezdem nyújtani, finom, diszkrét mozdulatokkal haladva kifelé, nem nyomom, mint süket a csengőt egész súlyommal, mert akkor a közepe garant, hogy leragad még így is.
20. Mazsinka (válaszként erre: 18. - Krinya5)
2014. febr. 3. 14:07
Nem jobb, mert ahhoz meg víz kell, aminek semmi keresnivalója benne, és nem ad olyan intenzív, szép színt neki, mint a gél.
19. gombszem (válaszként erre: 12. - Mazsinka)
2014. febr. 3. 14:06

Értem, keményítő ,ez is jó lehet,mert már több cukrot nem szeretnék, hogy felvegyen!

Köszi..

2014. febr. 3. 14:05
jobb porral színezni a marcipánt
2014. febr. 3. 14:05
Tedd be a frigóba, és akkor nyújtsd, ha már jó kemény.
16. gombszem (válaszként erre: 10. - Hoxa)
2014. febr. 3. 14:05
A frissentartó fólia, jó hangzik azt megpróbálom!!! köszi...
15. Zebra25 (válaszként erre: 12. - Mazsinka)
2014. febr. 3. 14:05
Én is keményítőt használok nyújtáskor. Nekem nem jött be a porcukros lisztezés.
14. Mazsinka (válaszként erre: 13. - Gombszem)
2014. febr. 3. 14:04
Gél állagú színezőt tettél bele?
13. gombszem (válaszként erre: 3. - 8c40921157)
2014. febr. 3. 14:03

Igen, de mivel színezőt tettem bele, így azt olvastam, hogy bele is kell porcukor ilyenkor!


De a deszka és a nyújtófa vastagon cukros és mégis ragad.

2014. febr. 3. 14:01
Márványon vagy szilikon lapon célszerű nyújtani. A vizet, nem tudom, miért keverte ide bárki is, nyújtáskor semmiképp ne használj vizet. Porcukorból sem szabad túl sokat, mert megváltoztatja a textúráját, vagy olyan porcukrot érdemes használni, ami nagyon finomra van őrölve. Én keményítőt szúrók alá. Ha a konyhában meleg van, márpedig fűtesz, mivel tél van, ezért nehéz is lesz. A hűvös helyet szereti, ahol kering a levegő. És nem nyomkodd fél óráig, legyél a lehető leggyorsabb. Nagyon érzékeny dolog a marcipán, nem olyan könnyű kezelni, mint azt hinné az ember.
11. jajjj
2014. febr. 3. 14:00
Én porcukrot lisztként szoktam használni, és a folpackot is, mert főleg ha nagy a marcipán, és egész tortára való, akkor nehéz anélkül ráemelni.
10. Hoxa
2014. febr. 3. 13:59
Két frissentartó fólia darab között próbáld nyújtani! Én úgy szoktam és úgy nem ragad oda semmihez.
9. gombszem (válaszként erre: 1. - Gombszem)
2014. febr. 3. 13:57
BOCSI.. CSAK SIETTEM ÉS dkg-ról írtam.
2014. febr. 3. 13:52
nyújthatod porcukros neylonon, úgy kevésbé szakad. A lidl-s elég ragacsos, én is kipróbáltam, jó hogy tettél bele is porcukrot, csak száraz kézzel lehet nyújtani. Ha a végén foltos a cukortól, vizes kézzel, ecsettel átsimítva eltűnik.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook