Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Maradj otthon! Magad miatt, a szeretteid miatt és miattam... fórum

Maradj otthon! Magad miatt, a szeretteid miatt és miattam... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
ápr. 4. 03:24
Ki sem engednének a kapun!
512. ambivalencia (válaszként erre: 511. - Piroska52)
márc. 28. 19:45
Szívesen!
511. Piroska52 (válaszként erre: 508. - Ambivalencia)
márc. 28. 18:18
köszönjük hogy ezt megosztottad,
510. Pampalini (válaszként erre: 495. - Piroska52)
márc. 28. 17:50
Sok ember érzi úgy hogy nem vonatkoznak rá szabályok és törvények. Most viszont nagyon sok ember élete a tét.
509. kerkira (válaszként erre: 497. - Bözsi néni)
márc. 28. 16:41
Nem csak, de nem hiszem hogy nem bírták ki 9-ig! A saját érdekükben! Én azért keltem ma is korán, hogy gyorsban elintézzem a bevásárlást, még 9 óra előtt (szüleimnek és anyósomnak is én vásárolok, szerencsére ők betartják, nem mozdulnak ki).
márc. 28. 16:40

Egy biológus véleménye a jelenlegi "SARS-CoV-2 az emberiség ellen" háborúról, a tudomány szemszögéből.


Drága Kedves Emberek!


Üdvözlök Mindenkit a mozgásunkat korlátozó intézkedések első napján!


A mostani írásomban beszámolok pár "apróságról" hogyan is állunk most a COVID 19 ellen folytatott küzdelmünkben.Teszem ezt helyenként fájdalmas tudományos mélységben, de gondosan ügyelve arra, hogy egyes részeit lekvárfőző nagymamáink is megértsék.


Szenzációs hírrel szolgált számunkra a média:

Egy magyar virológus Kiss Zoltán (aki nem én vagyok) sikeresen izolálta a vírust.

Mit is jelent ez?

Izolálni többféleképp lehet egy vírust, s a lentebb vázolt módok mindegyikén meg is történt már.


1. Jómagam vagy bármely Kedves Kollégám megfelelően felszerelt laboratóriumban képes körülbelül 2 óra alatt izolálni bármilyen vírust. Az eljárás során a beteg emberből származó mintából steril kémcsőbe kerül az adott vírus örökítő anyaga (DNS, avagy a koronavírusok esetében RNS), minden más összetevőtől (gazdasejt törmelék: fehérjék, lipidek, sejtalkotók, illetve vírus burok és komponensei, vírus fehérjék) megtisztítva, későbbi molekuláris biológiai vizsgálatok alapját képezve ezzel. Tehát ebben az esetben nincs úgynevezett "élő" vírus, csak annak genetikai állománya, de a későbbiekben majd látni fogjuk ez mennyire hasznos a vírus elleni küzdelemben.


2. Az 1. esetben is szereplő mintából "élő" vírus kerül izolálásra, ahol a vírust laboratóriumi sejttenyészetekben tartják fenn. Jól lezárt biztonságos és steril környezetben olyan sejteket fertőznek meg a vírussal, melyekben a vírus szaporodni képes. Így vizsgálható a vírus fertőzőképessége, "életciklusa", tesztelhető az ezeket gátló antitestek és más gyógyszerjelöltek hatásossága.

Kiss Zoltán virológus és kutatócsoportja ezt vitte végbe.


3. Kínában élő tudósok pedig a következőt (is) tették.

Az 1. -es lépés során izolált vírus örökítő anyagot megszekvenálták.

Mit is jelent ez, s mit ad nekünk a vírus elleni küzdelemben?


Egy szépséges családi idillen keresztül elmagyarázva:

Amennyiben gyermekünk kreativitása az átlagostól drámai mértékben eltér (természetesen felfelé irányban) és karácsonykor neki épp egy 29903 darabos építőkocka játékot vettünk, melyben csupán 4 különböző elem van, hagyjuk magára picit hadd játsszon! Míg megcsináljuk a pitéket, megdöbbenve tapasztaljuk hogy gyermekünk a karácsonyfa mellé az építőkockákból felépítette a Halálcsillagot, az összes lézer és ion ágyújával illetve dokkoló állomásával együtt. Ha ilyenkor az emberiség túlélésének érdekében lebontjuk az édes gyermekünk által megalkotott "szörnyeteget", azt úgy tegyük, hogy a felépítés pontos sorrendjében fűzzük fel egy fonálra az építőkocka darabokat! Ezzel ugyanis megszerezzük a Halálcsillag tervrajzát, a Wuhan-i koronavírus genomszekvenciáját.


Ezt jelenti a szekvenálás. Ismerjük a vírust alkotó genetikai kód minden egyes elemét, (egyszálú RNS-ének bázissorrendjét), s így azt is, hogy ez pontosan milyen nagyobb darabokat kódol. (A centrális dogma részletire most nem térek ki, tekintettel arra is, hogy a vírus a DNS-t nem tartalmaz).


Akit érdekel a Wuhan-i koronavírus tervrajza, ultraszárazsága ellenére melegen ajánlom az alábbi linket:

[link]


S miért kell nekünk is megszekvenálni ha Kína már elvégezte, s miért is fogják az egész világon mindenütt?

A rettegett mutációk végett például.

Mert ha a Halálcsillag új dokkoló helyet kreál magának, azt azonnal tudni fogjuk, mint ahogy azt is hogy a világon hol történt meg, várhatóan hogyan fog kinézni, így hamarabb tudunk lépni ellene.


Hogyan fertőzi meg a vírus a sejtjeinket?


Ez most fájni fog...


A tüdő alveoláris epitél sejtjeinek felszínén a renin-angiotensin-aldosterone (több szervet érintő vérnyomás szabályozó) rendszer részeként expresszálódó angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) szolgál receptorként a virion felszínén található trimer spike glycoprotein (S protein) számára. Az így kialakuló receptor-ligand komplex biztosítja a vírus és célsejt felismerését és a vírus endocitózissal való sejtbe lépését.


Tehát így...


Ezt úgy képzeljük el, hogy a vírus megérkezik egy várhoz (gazdasejt) melybe belépni nem tud. Ám sajnos a vírusnak kulcsa van a várhoz! S midőn a vírus a kulcsot a zárba helyezi, a vár az ami őt körülöleli, s kesztyűujjszerűen magába tűrődve a vírus a vár belső terébe kerül (endocitózis). Ha a vírus már benn van, a kulcsra nincs többé szüksége, a vírus darabjaira hullik és szabaddá válik örökítő anyaga.... a kód....

A kód, melynek alapján a vár gyártja le a vírus alkatrészeit (például: kulcs) és szereli össze azt igen nagy mennyiségben, majd engedi a külvilágba a "kesztyűujjszerűen kifelé tűrődő várfal" mechanizmus útján (exocitózis).

S az itt vázolt folyamat az amiben a vírus igazán erős. A fertőzőképesség (morbiditás).

Rendkívül hatékonyan lép be a sejtjeinkbe, s gyártatja le vélük önmagát.


Bármily ijesztően hangzik is ez, a SARS-CoV-2 mortalitása rendkívül alacsony; legtöbbünkre nézve nem rendelkezik a Halálcsillag romboló erejével, -sokkal inkább vidáman nevetgélő gyermekünkről lepattanó piros gumi pöttyöslabda tsunami veszélyességével bír - de vannak elesett embertársaink kiknek ez a csillag valóban a hálált hozza el!


A vírus valódi veszélyessége tehát inkább a félelmetes morbiditásában rejlik, semmint mortalitásában. Ezért erősen ajánlott megfogni őt abban (is) amiben a legerősebb! Hiszen szimptómák hiányában a fertőző személyek elkülönítése nehezebb, így a vírus képes "egészséges ember álruhában" rohangálni a világ nagyvárosaiban. (Ezért kell a tünetmentes embereknek is úgy viselkedniük, mintha fertőzők lennének). Így a korlátozó intézkedések vagy azok betartásának hiányában mindenkihez képes eljutni, így olyanokhoz is, kiket egészségügyi ellátásra kényszerít, vagy súlyosabb esetben "halálba segít"...


Értük, miattuk is legyünk türelemmel még!


Mert sokat tudunk!

A tervrajz alapján a kulcsot kódoló nukleotidok pontos sorrendjét tudjuk, -s a röntgenkrisztallográfiás vizsgálatoknak köszönhetően- a felépülő kulcs pontos térszerkezetét is.

A kulcs elfordulásának mechanizmusát tudjuk.

Sőt a kulcs zárhoz való kötődésének erejét is tudjuk!


Feleslegesnek tűnő adatoknak tűnhetnek ezek, de mindezek közelebb visznek a győzelemhez!

Mert ezek remek támadási pontok számunkra!!!


Érdekes példa; az ACE2 receptor az egyik tényező mely a gyermekek vírussal szembeni kisfokú védettségében is szerepet játszhat, azáltal hogy e receptor kifejeződése az élet korai szakaszában, az alsó légutakban még nem teljes, így a vírus sejtbe való belépése kisebb kapacitáson történhet meg.


A másik tényező, a mostani vírusunkkal közeli rokonságban álló alfa koronavírusokkal gyakran fertőződő gyermekek felső légútjában keresztvédettséget adó antitestek képződése, melyek védelme -a teória szerint- bizonyos mértékben kiterjedhet a béta koronavírusok közé tartozó SARS-CoV-2-re is.


Drága Kedves Emberek jó hír hogy nemcsak a nagy kockázatot vállaló egészségügyben és ellátásban dolgozó igazi Hősök dolgoznak érettünk, hanem bolygónk legnagyobb tudású s legkiválóbb tudósai is!


Ezért szinte biztos vagyok benne, ha azt tesszük amit kell, az emberi összetartozás, fegyelem, türelem, szeretet és tudás az, ami miatt most a sokak által "várt" Armageddon "sajnos" érdeklődés hiányában elmarad...


Baráti üdvözlettel:


Zoli a biológus


Tehát maradjatok otthon!

Ez szerintem egy nagyon értelmes/érthető írás.

márc. 28. 16:36
márc. 28. 16:26
Azért maradj csak otthon édes Ágikám!
505. Bártfai Andrea (válaszként erre: 476. - Syria)
márc. 28. 16:24
Fecó öszödi beszédénél nem volt tilos?!
504. Bártfai Andrea (válaszként erre: 474. - Guruljka)
márc. 28. 16:22
Már törölték is!
503. Guruljka (válaszként erre: 502. - Piroska52)
márc. 28. 16:01
Hát nem. De ennek a szerencsétlennek két kiskamasz gyereke is van.
502. Piroska52 (válaszként erre: 500. - Guruljka)
márc. 28. 15:59
az ilyenbe nem csap a ménkű,
501. Channa* (válaszként erre: 493. - Turkkati)
márc. 28. 15:56
Persze, a józan paraszti ész elővétele, meg teljesen illogikus lenne...
500. Guruljka (válaszként erre: 496. - Bözsi néni)
márc. 28. 15:55

Az olyanokról nem is beszélve, akiknek nincs józan esze, mert eleve a lábmérete nagyobb, mint az IQ-ja.

A közelben valaki egész nap cigiket töltöget a környékbeli dohányosok részére, mert a legközelebi trafik tényleg nagyon messze van.

Én nem tudom, ki az, de sokan járnak hozzá, hitelt is ad.

Namármost az egyik hozzá járó épp a szomszédos házak egyikében lakik. Egyébként is egyfolytában köhög, amerre csak jár. Eddig mindenre csak legyintgetett, most meg ordítja, hogy mindenki meg fog halni. Kezet mosni még sosem láttam (illetve tiszta kézzel nem), és persze hogy semmi védőfelszerelést nem hord.


Az ilyet milyen szögből kellene agyoncsapni?

499. Channa* (válaszként erre: 492. - Piroska52)
márc. 28. 15:54

Olvastam, és majdnem leírtam én is egy kórházi fertőzéses háziorvos esetét, akinek műtős nővér a felesége.


Ide leírom: a háziorvos kapott csípőprotézis és a varratszedés után ömleni kezdett a váladék a combjából. Az orvosa azt mondta, hogy sebváladék és ez teljesen természetes.

Én azt mondtam, hogy nem, mert a tesóm, pont így járt és az lett a vége, hogy 8 féle bacit kapott meg a kórházba, a vége MRSA lett, és azt javasoltam, hogy menjenek másik dokihoz. Kikérte magának, hogy én kétségbe vonom a háziorvos férje és az ő műtős asszisztens tudását.


Mondtam, hogy rendben. Legyen igazuk!


2 hét múlva, hálálkodva keresett meg, hogy sajnos igazam lett. Ma voltak ügyeleten és ott mintát vettek és már most mondták, hogy fertőzés...

498. Bözsi néni (válaszként erre: 490. - Channa*)
márc. 28. 15:47
Ezért kellene a kormánynak egyértelműen tiltani. Mindenkit.
497. Bözsi néni (válaszként erre: 491. - Kerkira)
márc. 28. 15:46
Gondolom, nem csak 65+-osok voltak.
496. Bözsi néni (válaszként erre: 486. - Guruljka)
márc. 28. 15:45
A józan ész meg nem.
495. Piroska52 (válaszként erre: 493. - Turkkati)
márc. 28. 15:43
szerintem rájuk nem vonatkozik,
márc. 28. 15:43
Mi vidéken vagyunk. Takarítottunk a ház körül. A szomszéd asszony egy másikkal beszélget a kerítésnél óraszám. A szemközti család vagy 5-en kijöttek az utcára üdvözölni valakiket, akik egy kocsiból szálltak ki 3-an. Ezeket teljes mértékben tilt a rendelet. sehol nem tartják be. Aztán meg a kormány lesz a hibás a sok fertőzöttért, és a sok halottért, az elhúzódó járványért. Teljesen jó itthon, de hónapokig nem fasza. Fel fog kopni az állunk, és vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben élők is.
márc. 28. 15:39

6. § (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.


Tegnap este a helyi dohánybolt alkalmazottja arra a következtetésre jutott, hogy ez rájuk nem vonatkozik.

És, ha szószerint vesszük, tényleg nem.

492. Piroska52 (válaszként erre: 490. - Channa*)
márc. 28. 15:38

a másik koronás fórumban leirtam a nászasszonyom meglátását,nem akarom ide is bepötyögni,

olvassátok el,

491. kerkira
márc. 28. 15:34
Ma reggel 7-kor a Veresi piac tele volt 65+ -os vásárlókkal. Tojnak az egészre! Nem tudom hova fog ez az egész vezetni 😕
490. Channa* (válaszként erre: 483. - Piroska52)
márc. 28. 15:21

Pedig, nem! És nem is kész! Akkor sem, ha százan mondják, mert az a jó, ahogy ő gondolja. És az ilyenek miatt fog meghalni sok-sok ember, akik még élhettek volna akár több tíz évig is.


Magasvérnyomásos, cukorbeteg, emésztőrendszeri problémások, autoimmun betegek.


De nem számít! Mert nekik ezekhez az emberekhez semmi közük, meg amúgy is meghaltak volna a krónikus betegségeikben (igaz, hogy csak 50 éve múlva, de akkor is), az ilyenek meg élnek majd mint Marci hevesen és vonogatják majd a vállukat.


Sok-sok érthetetlen ember!

489. Zsuzsanka43 (válaszként erre: 483. - Piroska52)
márc. 28. 15:20
pedig hidd el .. :'(
488. Bözsi néni (válaszként erre: 487. - Guruljka)
márc. 28. 15:20

Igen, csak azt nem citáltad ide, amivel a jogszabály kezdődik:


". §

(1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők

kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint

legalább 1,5 méter távolságot tartani."


Azaz mindenki KÖTELES a más emberekkel való érintkezést a lehető legkisebb mértékűre csökkenteni. Ez pedig a sétafikával nem megvalósitható a legtöbb helyen!


Tehát ne mondogassuk már, hogy de, lehet sétálgatni, mert azt mindenki magára érti. Mint látjuk.

487. Guruljka (válaszként erre: 485. - Bözsi néni)
márc. 28. 15:16

Azért citálom ide, mert ez van érvényben.

Hogy egyetértek-e vele, vagy nem, az más kérdés.

486. Guruljka (válaszként erre: 484. - Bözsi néni)
márc. 28. 15:16
A rendelet lehetővé teszi.
485. Bözsi néni (válaszként erre: 483. - Piroska52)
márc. 28. 15:14

De látod, hogy nem! Még a jogszabályt is idecitálja!


Mondom én, hogy csak a szigorú tiltásból értenek.

484. Bözsi néni (válaszként erre: 482. - Guruljka)
márc. 28. 15:13

Oké, de hol lehet magányosan, egyedül sétálni? Akinek nincs kocsija, nem tud a városból úgy kijutni, hogy ne kerüljön egy csomó emberhez 1,5 m-nél közelebb.


Vidéken persze más. Szóval ne biztassuk már egymást arra, hogy de, lehet bátran császkálni. Ezzel már az olaszok is megszívták! Nem tanulunk más kárán, csak a sajátunkon?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook