Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Már minden rákkeltő? Most akkor melyik jó? Zsír, olaj vagy kókuszolaj? fórum

Már minden rákkeltő? Most akkor melyik jó? Zsír, olaj vagy kókuszolaj? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
okt. 21. 08:30
mertekkel minden egeszseges,en pl ha sutok zsirt hasznalok,ha fozok meg olivaolajat vagy vajat Neha.
100. Pinkhód (válaszként erre: 99. - Pinkhód)
szept. 7. 23:52
De csak annsk, akinek hajlama van rá . Akiben nem akar, abban nem kel a rák.
szept. 7. 23:51
Persze mindegyik. Ezèrt használd azt ,amelyik ízlik.
98. Amaunet (válaszként erre: 86. - 68mimi)
szept. 5. 22:18
Nem lehet ugyanolyan, hiszen már ízükben különböznek.:)
szept. 5. 15:00
Remélhetőleg nem minden.
96. Mezei Virág (válaszként erre: 93. - Nancy91)
szept. 5. 14:33

Ez több dologtól is függ! Mindent megfelelően kell használni.

Nem írom körbe, idemásolom:


Miért fontos nekünk a füstölési pont?

A füstölési pont az a hőmérséklet, amelyen a zsiradék felett látható füst jelenik meg, ekkor a zsír/olaj intenzíven bomlik, és káros melléktermékek keletkeznek, az ételhez pedig kellemetlen íz társul. Ez a jelenség ugyancsak a telítetlen zsírsavakban lévő kettős kötésekkel és az olajban található egyéb anyagok jelenlétével magyarázható.


Míg a vaj füstölési pontja alacsony (150 °C), addig a napraforgóolaj csak 230-250 fokon kezd el füstölni. A sertészsír (170-220°C) és a libazsír (190°C) a középmezőnyben foglalnak helyet, míg a tisztított olívaolajnak is viszonylag magas a füstölési pontja (200-240°C).


Az extra szűz olívaolajnak azért alacsonyabb, mert abban sok olyan összetevő is benne van, amelyek az olaj hőtűrő képességét csökkentik, viszont fogyasztásuk a szervezet számára fontos.

[link]

95. Mezei Virág (válaszként erre: 92. - Leoborta)
szept. 5. 14:28

"Rákkeltő a hideg sör!


Japán tudósok megállapították, hogy a hideg sör rákkeltő hatású.

Ugyanis amikor ráöntötték egy alvó rákra, az rögtön felébredt."

94. 9f9aa0ac88 (válaszként erre: 86. - 68mimi)
szept. 5. 13:13
ott a pont nálad!
szept. 5. 12:57
Zsírral sütni egészséges, az olaj, főleg az extraszűz, a salátákhoz való. Semmilyen olaj nem egészséges ha már hevítve van.
szept. 5. 11:38

Igen, minden rákkeltő, de legfőképpen a hideg sör, azért abban semmit nem sütök.

Japán tudósok állapították meg.

91. globus (válaszként erre: 70. - 68mimi)
szept. 5. 11:35
Anyu szerint pont hogy nem tartottak mangalicát azon a vidéken soha, mert több zsírja volt, mint húsa :) Szóval a mangalica zsírosabb, mint az átlagdisznó, de azért hajrá, vásárolják fel egészségesként.
90. PöttyösPanka (válaszként erre: 89. - Lolita2112)
szept. 5. 11:32
Szerencsés vagy :)
89. lolita2112 (válaszként erre: 71. - PöttyösPanka)
szept. 5. 10:07
igazad van,eltem ott es sokszor ettem.
88. lolita2112 (válaszként erre: 74. - 68mimi)
szept. 5. 10:06
amiota olaszban eltem kizarolag extra szuz olivaolajat hasznalunk es nagyon sok olasz is.persze tudom es megertem,hogy ki ezt,ki meg azt kedvel.megjegyzem ritkan sutok barmit is olajban mar nagyon regota max rantotthust,de mindenhez ezt az olajat hasznalom.
87. Mezei Virág (válaszként erre: 86. - 68mimi)
szept. 5. 08:15

Mert van, aki megveszi.

Tartástól függ a minőség. A minőséget meg kell fizetni.


[link]

[link]


[link]

Nincs alapjuk tehát azoknak a feltételezéseknek, melyek szerint a mangalica zsírja kedvezőbb zsírsavösszetételénél fogva könnyebben emészthető és egészségesebb, mint az intenzív fajtáké."

Az eredmények nem támasztják alá azokat a közléseket, melyek szerint a mangalica zsírja kevesebb koleszterint tartalmazna az általánosan elterjedt hízósertés típusokénál.

86. 68mimi (válaszként erre: 85. - Amaunet)
szept. 4. 11:05
Akkor elmondanád, miért ennyi az ára, ha ugyanolyan, mint a másik zsír?
85. Amaunet (válaszként erre: 84. - 68mimi)
szept. 4. 10:49
Ezzel nem mondtál semmi újat. Tudom mennyiért veszem, tudom miért ennyi az ára, és azt is, hogy a mangalica zsírdisznó.
84. 68mimi (válaszként erre: 83. - Amaunet)
szept. 4. 10:24

A mangalica zsírja pont olyan, mint bármely más disznó zsírja, vagyis a zsír esetében a 2-3-szoros árával vagy megvezetve.

A mangalica húsa lehet eltérő a más fajta disznóhústól a zsírral való átszövöttségét, márványozottságát tekintve.

Emiatt kerül 2-3-szor többe.

83. Amaunet (válaszként erre: 82. - 68mimi)
szept. 4. 10:09

Mivel vagyok megvezetve?:)

Nem a reklámok miatt fogyasztom, hanem azért, mert ezt fogyasztotta a családom is.


Egyébként rájöttél, hogy mindent a gazdasági érdekek mozgatnak?:)

82. 68mimi (válaszként erre: 77. - Amaunet)
szept. 4. 09:38

Egy szóval sem mondtam, hogy baj, ha valaki bármilyen zsírt fogyaszt.

Csak tudd, hogy meg vagy vezetve.

81. tumbo (válaszként erre: 72. - Ildi)
szept. 4. 08:57
már akinek nem halt meg időnap előtt,valamilyen,ma könnyen gyógyítható betegségben.
80. tumbo (válaszként erre: 70. - 68mimi)
szept. 4. 08:55
én még emlékszem,talán a nátrium benzoátot gyógyszertárban lehetett kapni.
79. tumbo (válaszként erre: 77. - Amaunet)
szept. 4. 08:52
nekünk is volt,de nagyon zsíros volt.akkor az anyám zsírral főzött,de rengeteggel.a töltött káposztája tocsogott a zsírban.én is tartok itthon zsírt,pl az almás pitébe.
78. Amaunet (válaszként erre: 71. - PöttyösPanka)
szept. 4. 08:50

Még magyar tej sem.:D


Hiszen ha nem kapnak támogatást, akkor nincs olcsó magyar tej a polcokon. (támogatással sem olcsóbb, mint a külföldi)

77. Amaunet (válaszként erre: 70. - 68mimi)
szept. 4. 08:42

Nem értem mi baj azzal, ha valaki a mangalica zsírt fogyaszt?

Te magad írtad, hogy zsírdisznó, a zsírjáért tartják, ami így is van.

Senki nem írta, hogy a húsát is meg kell venni.:)

76. Bözsi néni (válaszként erre: 64. - Arón1)
szept. 4. 08:23
Ebben igazad van, én csak azt utálom, amikor mindig csak és kizárólag a dohányzást hozzák fel, mintha a légszennyezés pl. nem lenne probléma és ugyanannyira rákkeltő.
75. Bözsi néni (válaszként erre: 70. - 68mimi)
szept. 4. 08:20

A mangalicával kapcsolatban anyukám éppen ezt mondta nekem is. Azért nem azt tartják, vágják, mert jóval több a zsírja és kevesebb a húsa.


Márpedig egy 130-150 kilós hízónak (amit vágni szoktak) van elég zsírja, szalonnája és kell a hús is.


Én nem veszek mangalica termékeket, mert szándékosan van annyira felnyomva az áruk. Annyival nem jobbak.

74. 68mimi
szept. 4. 08:00

Folytatás.

Nagyon hasonló a helyzet pl. az olíva olajjal. Import termék, el kell adni. Ezt szolgálja az "egészségesebb az olíva" reklám, amitől - akinek telik az olívára - extra szűz olívában süti a rántott húst. Mert a reklámnak csak a kereskedelmi forgalmat célozza, nem a lényeget, mert a lényeg nem fér el egy reklámmondatban. Az már hosszabb lenne, hogy extrát az olaszok, spanyolok - akik termelik - sosem használnak sütéshez, az salátaolaj, és az íze miatt használják. A sima olaj bírja a magas hőfokot, azért abban sütnek.

A Karib térségben, ahol terem a kókusz, háztartásban nem kókuszolajat használnak sütéshez-főzéshez, hanem kukoricaolajat.

Minden divatba jött - jobban mondva divatba hozott - termék "egészséges reklám"-jának utána nyomozva megtalálható a kereskedelmi érdek, amit kiszolgál a bulvármédia, a divatba jött - divatba hozott, publikált "kutatások", amik sok esetben nem is léteznek. Gondoljunk csak a naponta reklámozott fogyasztószerekre pl, a lexikonból kikeresett ismeretlen növények, magok "fogyasztó", "egészségvédő" hatásaira, amiknek a leírása többnyire így kezdődik: "már az ókori maja/afrikai/akármilyen népek is ezt fogyasztották, és lám, milyen egészségesek/karcsúak voltak, stb.

Ezek az importáló, forgalmazó vállalatok, vállalkozások érdekei, a valósághoz köze sincs.

De van még egy termékcsoport, aminek a legnagyobb haszonélvezője az állam, a költségvetés, a beszedett jövedéki adón keresztül. Ezek a dohány, a szeszes italok, a benzin, és ezek a termékek azok, amiknek a legnagyobb az emberek egészségi állapotában okozott kár. Ezekről régóta tudja mindenki, a kormányt is beleértve - mekkora az egészségügyi kockázata, az állami beavatkozás a fogyasztás csökkentésében mégis csak látszatintézkedésekben merül ki.

Dohányzás - trafikmutyi - a dohányzásról leszokást támogató tablettákat is a dohánygyárak forgalmazzák, és az ára kb azonos kategória, mint a dohányé - a leszokást támogató egyéb lehetőségek - elektromos cigaretta teljes betiltása hatásának vizsgálata nélkül mert ez nem a dohánylobbi terméke).

Alkohollal kapcsolatban talán elég a "pálinkaszabadságharc"-ot említeni, ami az álszenteskedés magasiskolája, emellett a tv-csatornákon megengedettek az alkoholt tartalmazó reklámok leadása.

Röviden ennyi: nem az a lényeg, mit reklámoznak, miről írnak "kutatásként", hanem az, kinek az érdeke.

72. Ildi
szept. 4. 07:39
nagyszüleink zsirt használtak, hosszú ideig éltek, akkoriban nem volt divat mindenre ráfogni h most ez és ez a rákkeltö. Azért csinálják h az ö terméküket vegyük. Ne is menjünk ki az utcára mert a levegö is káros a városokban....
72. Ildi
szept. 4. 07:39
nagyszüleink zsirt használtak, hosszú ideig éltek, akkoriban nem volt divat mindenre ráfogni h most ez és ez a rákkeltö. Azért csinálják h az ö terméküket vegyük. Ne is menjünk ki az utcára mert a levegö is káros a városokban....
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook