Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mangoldpuding recept

Mangoldpuding recept

A Mangoldpuding hozzávalói:
1 kg mangold
20 dkg pulykasonka
3 tojás
10 dkg sajt
60 dkg burgonya
2 evőkanál grahamliszt
1 teáskanál mogyoróolaj

bors
szerecsendió


A Mangoldpuding elkészítési módja:
Vékonyan kiolajozunk egypudingformát. A burgonyát héjjában megfőzzük hámozzuk és burgonynyomón áttörjük. A mángoldot 2-3 percig forrásban lévő vízben előfőzzük majd csíkokra vágjuk. A tojások sárgáját a burgonyapürébe keverjük,a fehérjét kemény habbá verjük. A pürét összedolgozzuk a reszelt sajttal a sonka kockával és a graham liszttel.Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mangoldot,és végül a tojáshabot is hozzáadjuk.Sóval.borssal,reszelt szerecsendióval ízesítjük. A masszát pudingformába töltjük és vízfürdőn 1 órát gőzöljük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mangoldpuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook