Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mángold bulgurral sült hússal recept

Mángold bulgurral sült hússal recept

A Mángold bulgurral sült hússal hozzávalói:
40 dkg mángold

5 gerezd fokhagyma

3 dl tej



bors

a rántáshoz liszt olaj

1 bögre bulgur (bögre 2 dl)

2 szelet hús tarja vagy csirkemell


Mángold bulgurral sült hússal

A Mángold bulgurral sült hússal elkészítési módja:
A mángoldot megtisztítjuk ,alaposan megmossuk.Egy fazékban vizet forralunk és a lobogó vízbe dobjuk a fokhagymát a mángoldot ,a sót.Kb 5 percig forraljuk leszűrjük lecsöpögtetjük.Vágódeszkára borítjuk és késsel alaposan összevagdaljuk a fokhagymával együtt. Barna rántást készítünk és hozzáadjuk a mángoldot,1-2 percig még alaposan kevergetjük,majd apránként hozzáadjuk a tejet.Ha sűrű lenne kis vizet adhatunk hozzá.Sózzuk,borssal ízesítjük. A bulgurt átöblítjük lábosba tesszük felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel sózzuk fedő alatt lassú tűzón főzzük 10 percig. A húst sózzuk borsozzuk és serpenyőben hirtelen megsütjük. Ha minden kész tányérra rendezzük és tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mángold bulgurral sült hússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook