Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mandulás tejleves recept

Mandulás tejleves recept

A Mandulás tejleves hozzávalói:
1 liter tej
6 dkg hámozott mandula
1 tojássárgája
2-3 evőkanál cukor
1 cs.
vaníliáscukor
1 csipet só
1-2 szem keserű mandula


A Mandulás tejleves elkészítési módja:
A mandulát megdaráljuk a cukorral és a tojássárgájával 2-3 evőkanál hideg tejjel elkeverjük.A tejet enyhén megsózva felforraljuk,állandó keveréssel,óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert mandulához.Pár percre mérsékelt melegre visszatesszük állandó keverés mellett. A tojással már nem szabad forrnia! Kaláccsal tálaljuk.

A mandulát forrásban lévő vízzel leforrázzuk ,4-5 perc múlva két újjal könnyen kinyomjuk a héjjából!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mandulás tejleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook