Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás, aszalt gyümölcsös torta recept

Mandulás, aszalt gyümölcsös torta recept

A Mandulás, aszalt gyümölcsös torta hozzávalói:
24 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db egész tojás
10 dkg liszt
10 gr sütőpor

20 dkg savanykás alma
durvára reszelve
10 dkg apró kockára vágott
aszalt szilva
10 dkg apró kockára vágott
aszalt barack


A Mandulás, aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyőben. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára. Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele a tojásokat egyenként, a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt almát, végül az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsük a formába, hintsük meg a tetejét a maradék mandulával. Tegyük a 180 °C -ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás, aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook