Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr recept

Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr recept

A Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr hozzávalói:
4 tojás sárgája
2 evőkanál csokoládéízű pudingpor
2 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg kávéfehérítő v. kávéízesítő krémpor
50 dkg porcukor
2 fiola mandulaaroma
0,5 liter felforralt, kihűtött víz
4 dl konyak


A Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr elkészítési módja:
A pudingport és a kávékrémport leturmixoljuk, 4,5 dl vízzel felfőzzük, kihűtjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük 0,5 dl vízzel és a porcukorral, állandó keverés közben hozzáadjuk a kakaóport, a mandulaaromát, a pudingos keveréket, végül a konyakot.

Az alkoholos italokat mindig csavaros tetejű, jól zárható üvegekben tároljuk, - sohase pet-palackban!


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook