Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mamám almás lepénye recept

Mamám almás lepénye recept

Kalória 5732 kcal
Szénhidráttartalom 896,3 gramm

A Mamám almás lepénye hozzávalói:
1,5 kg alma
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor + 15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 tojás + 1 sárgája
2 dl tejföl
2 cl rum - szerintem ez sok bele, de aki nagyon rumosan szereti, annak tuti tetszeni fog
3 evőkanál prézli
késhegynyi fahéj


A Mamám almás lepénye elkészítési módja:
Töltelék: Másfél kiló almát megtisztítunk és 15 dkg porcukorral, víz nélkül péppé főzzük. Ha kész, 3 evőkanál prézlit, 2 cl rumot /ez akár el is hagyható/ keverünk közé. Késhegynyi fahéj is mehet bele. 60 dkg lisztet 1 cs sütőporral, 15 dkg cukorral és 15 dkg zsírral elmorzsolunk. 1 tojással és 2 dl tejföllel összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Egyik felét nagy tepsi nagyságúra elnyújtjuk, almatöltelékkel vastagon bevonjuk, a másik lapot ráborítjuk, tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva, forró sütőben világossárgára sütjük.

Mamám javaslata szerint kicsivel több tejföl is mehet bele!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mamám almás lepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook