Málnavarázs recept

A Málnavarázs hozzávalói:
Hozzávalók

Tészta

200 g cukor + 80 g a habba
310 g liszt
1 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
40 gr kakaó
Krém

2 tasak tejszín ízű pudingpor
85 ml tej
5 kanál kristálycukor
250 ml tejszín
400 gr málna
2 evőkanál porcukor


A Málnavarázs elkészítési módja:
Elkészítés Először is kimérek mindent. Egyik edénybe a lisztet a sütőporral és mivel kakaós a piskóta, ezért levonom a liszt mennyiségéből a kakaó mennyiségét. Egy másik edénybe a cukor, tej, olaj, tojássárga, a harmadik edénybe a tojásfehérje és van egy negyedik edény is, amiben a habba való cukor megy. Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem, majd hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, az olajat, a tojássárgát és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön, majd rászitálom a sütőporos lisztet. Óvatosan elkeverem úgy, hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig keverem, amíg szép sima nem lesz és kicsit kivilágosodik. Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához és egy kézi habverővel elkeverem benne, azaz fellazítom a sárga masszát. Párszor ezt megismétlem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük a sárga masszát. Ezt egy nagyobb kanállal, hab kártyával, vagy szilikonos keverőlapáttal könnyen megtudjuk oldani. Ha ez elmarad és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk. Ezután tortaformába tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni és egyenletesebb lesz a végeredmény. Krém elkészítése: a pudingot elkészítem a tejjel és az 5 kanál kristálycukorral. A cukrot akkor szoktam beletenni amikor már elkezd forrni. Ezután hideg vízbe, hűtőfürdőbe teszem, de néha meg kell keverni. A tejszínhabot mixerrel kemény habbá keverem, majd a kihűlt pudinggal is még keverem úgy 1-2 percig. A tejszínhabba nem szükséges cukrot tenni, mert alapból édes. A fagyasztott málnára ráteszem a porcukrot és megolvasztom a mikróban. Addig hagyom benne, amíg a málna ki nem olvad, de ne essen össze és a cukor miatt szirupos lesz. A lapot úgy vágom, hogy három lapot kapjak. Először a tejszínes-pudinggal megkenem, majd ráteszem a málnákat, a második lapot úgy kenem meg, hogy a tejszínes- pudingba már belekevertem a málnát, de hagytam egy kis szirupot a tetejére. Megkenem a második lapot és beborítom az egész sütit is. A végén csorgatok a tetejére a piros szirupból és kicsit márványos külsőt adok neki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnavarázs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook