Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás nektarinsörbet recept

Málnás nektarinsörbet recept

A Málnás nektarinsörbet hozzávalói:
3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 evőkanál folyékony méz,
1,5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfű levél a díszítéshez


A Málnás nektarinsörbet elkészítési módja:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a frissen préselt almalével, végül rácsorgatjuk a mézet. A gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok. A málnát kiválogatjuk, megmossuk. A sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajta a málnaszemeket, és citromfű levélkékkel díszítve kínáljuk. A sörbet fagylaltgéppel készítve az állandó keverésnek köszönhetően sokkal selymesebb, krémesebb állagú lesz, és 20 perc alatt megvan. Üvegkelyhekben tálalva finom és látványos hűsítő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás nektarinsörbet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook