Málna-hab recept

A Málna-hab hozzávalói:
Hozzávalók:
* 400 g málna
* 100-200 g kristálycukor /lehet folyékony édesítő is/
* 5 tojásfehérje

Tálaláshoz:

* + 100 g málna


A Málna-hab elkészítési módja:
Elkészítés: 1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a habban.) 2. Utána hozzáadjuk több, kisebb adagban a megmosott-szárított málnaszemeket, és jól összedolgozzuk a gyümölccsel. 3. Jól lehűtve tálaljuk. (Én közvetlenül tálalás előtt is át szoktam dolgozni robotgéppel még egyszer.) 4. Az egészben hagyott málnaszemekkel díszítjük.

Az egyik kedvenc nyári édességem, szoktam még piros ribizliből is készíteni. A lényeg, hogy savanykás, fanyar gyümölcsöt használjunk hozzá.

Kép a naplóm 3.bejegyzésénél


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málna-hab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook