Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos (vagy diós) meggyes szelet recept

Mákos (vagy diós) meggyes szelet recept

Elkészítési idő 40 perc

A Mákos (vagy diós) meggyes szelet hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
(citromhéj)
4 tojás
5 dkg dió vagy
5 dkg darált mák
20 dkg liszt
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 üveg magozott meggy
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál cukor


A Mákos (vagy diós) meggyes szelet elkészítési módja:
A cukrot összekeverjük a margarinnal (belereszeljük egy citrom héját), és egyenként hozzáütjük a 4 tojást. Ezután hozzá tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót vagy a mákot (esetleg mindkettőt), a lisztet, (a lényeg, hogy kb. 25 dkg szárazanyag legyen benne, ezek szerint lehet variálni a mennyiségeket). Összekavarjuk, lágy tésztát kapunk. Olajozott tepsibe kaparjuk a tésztát, rátesszük a magozott meggyet, és megszórjuk a cukros fahéj keverékével. 4-es fokozaton 30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos (vagy diós) meggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook