Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Mákos rakott tészta recept

Mákos rakott tészta recept

Elkészítési idő 100 perc

A Mákos rakott tészta hozzávalói:
50 dkg Gyermelyi Gyufametélt
5 db tojás
25 dkg mák
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
4 dkg méz
20 dkg cukor
5 dkg vaj

40 dkg alma
5 dkg mazsola
ízlés szerint rum
A tepsi kikenéséhez kevés vaj
a szóráshoz zsemlemorzsa.


A Mákos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel jól lehűtjük és lecsepegtetjük. Beáztatjuk a mazsolát. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal és a 15 dkg cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát, és belereszeljük gorombára a megtisztított almát. A fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Összekeverjük az almás-mákos masszát a tésztával, majd nagyon óvatosan belekeverjük a habot, hogy ne törjön. Kivajazott, morzsázott hőálló tálba tesszük és előmelegített, 180 °C-os sütőben 40 percet sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A mákos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook