Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos, meggyes szelet recept

Mákos, meggyes szelet recept

A Mákos, meggyes szelet hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt


A Mákos, meggyes szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki. A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos, meggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook