Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos márvány torta (Karine Goren receptje)

Mákos márvány torta (Karine Goren receptje)

A Mákos márvány torta (Karine Goren receptje) hozzávalói:
tesztahoz:
200 g vaj
1 es negyed pohar cukor (250 g)
3 tojas
2 pohar liszt (280 g)
2 kk sutopor
fel kk szodabikarbona
240 ml joghurt
makos keverekhez:
fel pohar daralt mak (50 g)
csokis keverekhez:
150 g keseru csoki
1 ek kakao
1 kk nescafe
2 ek tej (30 ml)


A Mákos márvány torta (Karine Goren receptje) elkészítési módja:
Vajat kremesre keverjuk a cukorral, egyenkent belepottyantjuk a tojasokat, simara keverjuk.beleszitaljuk a lisztet, miutan ebbe belekevertuk a "noveszto" porokat.Lassu keveres mellett valtogatva adagoljuk a lisztes kevereket es a joghurtot. A nyert masszanak egy harmadahoz adjuk a makot, a 2 harmadreszehez adjuk az olvasztott csoki,kakao, kave es a tej lehutott kevereket. A makos masszanak nagy reszet kizsirozott formaba teritjuk, erre a csokis masszat, majd a maradek makos masszat, es konnyeden spiralisan alulrol felfele megkeverjuk, hogy marvany mintat kapjunk. 180 fokon 40 percig sutjuk, akkor jo ha a fogpiszkalo nedves marad es a torta rugalmas.

Megjegyzesek: kakaopor helyett a karobpor nemcsak egeszsegesebb, de jobb izt ad ( a mi csaladunkban igy van). Meg sosem kisertem vegig, a fiam hogy kesziti, de feltetelezem, hogy a kavet kihagyta es igy is finom lett. A csoki sokat javithat rajta, ha nem a legolcsobb fajta.
Kep a link bonbeszobe masolasaval itt lathato:
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0615/11072209.jpg


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos márvány torta (karine goren receptje) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook