Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos csók csokival recept

Mákos csók csokival recept

Elkészítési idő 40 perc

A Mákos csók csokival hozzávalói:
1,25 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
12,5 dkg darált mák,
2 tojás,
1 tojássárgája,
fél teáskanál őrölt fahéj,
18 dkg liszt,
20 dkg apróra vágott mandula,
margarin a kenéshez,
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé


A Mákos csók csokival elkészítési módja:
Előkészítés: Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb. 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: A tojásokat a tojássárgával, a maradék 5 dkg cukorral, a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vastagon kikejük margarinnal. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírra, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Még melegen a halmokat éles késsel kissé megemeljük a papírról, majd hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.

Kb. 30 db lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos csók csokival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook