Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel recept

Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel recept

A Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel hozzávalói:
50 dkg csirkemellfilé
3 ek egész szemes mák
1 ek olívaolaj
1 kk fokhagymapor
1 nagy csipet só
frissen őrölt bors
45 dkg zöldbab
1,5 dl főzőtejszín
0,8 dl zöldségalaplé/ víz
2 ek olívaolaj
1/2 tk keményítő
1 tk őrölt curry fűszerkeverék

bors


A Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk). Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet forrni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.) A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook