Májpástétom gyors fogyasztásra. recept


50 dkg sertésmáj (csirkemáj), sertészsír, vöröshagyma, őrölt fekete bors, majoránna, só, fűszerpaprika, kevés paradicsomkrém vagy paradicsomlé, 10 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg teavaj.
A Májpástétom gyors fogyasztásra. elkészítési módja:
A májat megmossuk, majd a hozzávalókkal pörköltet készítünk belőle. Ha kész lehűtjük. Ezután hozzáadjuk bőre nélkül a 10 dkg füstölt szalonnát apró darabokra vágva és a 20 dkg vajat is. Kissé átkeverjük, majd botmixerrel pástétom állagúra aprítjuk, de közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha kész dobozba rakjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az az ízeik. Kb 3-4 napig hűtőben tárolható.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. szept. 4. 14:17
A májpástétom gyors fogyasztásra. elkészítési módja és hozzávalói.