Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Májpástétom, ahogy én csinálom recept

Májpástétom, ahogy én csinálom recept


Kalória ?
Zsírtartalom ?
Szénhidráttartalom ?

A Májpástétom, ahogy én csinálom hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
1 mokkáskanál só
2 közepes fej vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
kb. 1 kávéskanál majoranna
kb. 1 kávéskanál mustár
késhegynyi bors
kb. 2 dl tej
15-20 dkg margarin
kb. 10 evőkanál olaj


A Májpástétom, ahogy én csinálom elkészítési módja:
A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük és leitatjuk róluk a tejet, 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 evőkanál olajban kisütjük közepes lángon. A vöröshagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 evőkanál olajon megdinszteljük a megsózott hagymát. Kb. 1dl vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzátesszük a borsot, a majorannát, végül a mustárt. A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni. A májat és a hagymás fűszereket összeöntjük. Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük a masszába, majd összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, de akár azonnal is fogyasztható.

Ha egy étkezéssel nem fogyasztjuk el mindet: kis hőálló edényekbe tehetjük, majd tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen és ezáltal eláll a hűtőben 1-2 hétig is.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A májpástétom, ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook