Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Majorannás sárgarépaleves recept

Majorannás sárgarépaleves recept

A Majorannás sárgarépaleves hozzávalói:
25 dkg sárgarépa
3 dl tej
3 evőkanál olaj
1 cs.petrezselyem
1 púpozott evőkanál liszt
1 púpozott teáskanál majoranna
1 teáskanál ecet

bors
cukor


A Majorannás sárgarépaleves elkészítési módja:
A sárgarépát tisztítjuk, apró kockára vágjuk,és forró olajon megpirítjuk,megszórjuk a majorannával és kb 7 dl vízzel felengedjük,felforraljuk.Sózzuk borsozzuk,a répát puhára főzzük. 1 dl tejben simára keverjük a lisztet,és a többi tejet is ráöntve belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe.Ecettel és cukorralízlés szerint ízesítjük.Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.A tűzről lehúzva lefedve állni hagyjuk 10 percig majd ezután tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A majorannás sárgarépaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook