Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Majonézes tonhallal töltött paradicsom recept

Majonézes tonhallal töltött paradicsom recept

Elkészítési idő 20 perc

A Majonézes tonhallal töltött paradicsom hozzávalói:
8 kerek, érett paradicsom
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
tetszés szerint majonéz
4 kemény fôtt tojás
6 szardellafilé
5 dkg ecetes kapribogyó(a fele apróra vágva, a többi egészben)
35 dkg olajos tonhal
2 evôkanál finomra vágott petrezselyem
16 friss bazsalikomlevél


A Majonézes tonhallal töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat hideg folyó víz alatt mossuk meg. A tetejüket vágjuk le. Teáskanállal szedjük ki a belsejüket, de a héjat ne sértsük meg. Fejjel lefelé tegyük szûrôbe 10 percre, hogy lecsepeghessenek. A belsejüket sózzuk és borsózzuk. Egy tálban a tojások sárgáját törjük össze, majd adjuk hozzá a szardellát, az aprított kapribogyót, a tonhalat és a petrezselymet. Keverjük hozzá tetszés szerint a majonézt. A tojásfehérjét vágjuk össze, majd adjuk a masszához. Borsozzuk meg. A masszával töltsük meg a paradicsomokat. Minden paradicsom tetejére tegyünk egy kanál majonézt. Bazsalikommal és kapribogyóval díszítsük. Tegyük hûtôszekrénybe egy órára.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A majonézes tonhallal töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook