Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Majonézes tésztasaláta recept

Majonézes tésztasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Majonézes tésztasaláta hozzávalói:
30 dkg fusilli durumtészta,
15 dkg gépsonka,
15 dkg ementáli jellegű sajt,
10 dkg csemege uborka,
1 db zöldpaprika,
5 dkg gyöngyhagyma,
2 dl tejföl,
4 ek. majonéz,
1 ek. mustár,
2 ek. porcukor vagy édesítőszer,
1 ek. olívaolaj,
ízlés szerint: patikasó, szárított oregánó, fokhagymapor


A Majonézes tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát megfőztem enyhén sós vízben a csomagolásán leírt ideig. A sonkát, sajtot, uborkát, paprikát vékony csíkokra vágtam. A gyöngyhagymákat elfeleztem. Kivettem a gyöngyhagyma levéből néhány kanálnyit. Elkevertem benne a porcukrot, a mustárt, majonézt, tejfölt, oreganót, fokhagymaport, olívaolajat. A megfőtt tésztát leszűrtem és jól lecsepegtettem. Majd óvatosan a többi hozzávalóval elkevertem. Nagyobb zárható dobozban az egészet néhány órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A majonézes tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook