Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Majonézes kocsonya csülökkel recept

Majonézes kocsonya csülökkel recept

A Majonézes kocsonya csülökkel hozzávalói:
2 db mellső csülök
500 g sertéslapocka
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér
50 g vöröshagyma
5 g egész bors
20 g só
10 g fokhagyma
A majonézmártáshoz: 1 db tojássárgája
5 dl olaj
20 g mustár
15 g porcukor
porcukor
50 g citrom
1 dl tejszín
20 g zselatin
majonéz
A díszítéshez: 2 db keményre főzött tojás
100 g ecetes uborka


A Majonézes kocsonya csülökkel elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott húsokat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. A tűzről levesszük, kihűtjük, majd a csülköt a léből kivéve, kicsontozzuk és feldaraboljuk a főtt lapockával együtt. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és kevés citromlével. Ezután először cseppenként, majd vékony sugárban habverővel, erős keverés közben hozzáadjuk az olajt. A zselatint, kevés kocsonyalé hozzáadásával, felolvasztjuk, majd kihűtés után a kész majonézhez adjuk. A mártást ízesítjük porcukorral, citromlével és a tejszínnel. A kész mártáshoz hozzákeverjük a darabolt húsokat. Puding- vagy őzgerincformát kapros kocsonyánál leírtak szerint kibélelünk a kocsonya levével, és beletöltjük a majonézzel elkevert húst. Tetejére levet öntünk, majd jégszekrénybe téve, kifagyasztjuk. Tálalásra megegyezik a kapros kocsonyánál leírtakkal.


Kategória: Húsételek receptjei


A majonézes kocsonya csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook