Májleves recept

A Májleves hozzávalói:
Kb
egyforma mennyiségű sertésmáj és (mondjuk) sertéscomb
babérlevél

tejföl
levesbetét.


A Májleves elkészítési módja:
A húst összekockázod, és felteszed főni babérleveles sós vízben. Ha már majdnem megpuhult, beleteszed a csíkokra vágott májat is. Én egyszerűen behabartam, anyósom általában rántani szokta. Lehet bele főzni apró csipetkét, sűrítésképpen. Nem feltétlenül fontos.

Az elkészítési idő természetesen függ attól, hogy milyen a hús, nyilván az öregebb állat húsa lassabban puhul meg.
De egyébként gyors, és szerintem elég laktató is. Egytálételnek is elmegy a nagy hústartalom miatt.
Jó étvágyat :-)!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook