Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Májhab gyorsan és egyszerűen recept

Májhab gyorsan és egyszerűen recept

Elkészítési idő 45 perc

A Májhab gyorsan és egyszerűen hozzávalói:
25 dkg sertésmáj, 1,5 zsemle, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, 2 tojássárga, 2 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi őrölt szerecsendió, kevés liszt, törött fehér bors, só. A zsemlék áztatásához: 1 dl tej.


A Májhab gyorsan és egyszerűen elkészítési módja:
A májat megmossuk, letörölgetjük, és a tejben előzőleg megáztatott zsemlével együtt kétszer ledaráljuk. (Azért kétszer, hogy teljesen pépes legyen.) A vajon sárgára fonnyasztjuk a tisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát. A darált májat, a vajban pirított hagymát, a fűszereket, a tojássárgákat és a tejet összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját. Jól kikent és liszttel meghintett őzgerincformába (vagy egyéb formába) öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál addig sütjük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálca teljesen száraz marad. Elkészülte után még 15-20 percig benne hagyjuk a lezárt, de meleg sütőben, csak ezután borítjuk tálra. Felszeleteljük, és körettel, valamint gomba- vagy paradicsommártással kínáljuk.

Könnyű, finom és tápláló májas ételt.Általában petrezselymes párolt rizzsel tálalják, de a burgonyapüré is megteszi.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 18. 06:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook