Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgombóc levesbe recept

Májgombóc levesbe recept

A Májgombóc levesbe hozzávalói:
50 dkg sertés máj
1 kissebb vöröshagyma
só, bors
zsemlemorzsa
2 db tojás


A Májgombóc levesbe elkészítési módja:
A májat vagy ledarálom,vagy apritóba teszem a hagymával együtt,sózóm-borsozom, majd annyi zsemlemorzsát teszek hozzá,hogy egy massza legyen belőle,majd apró golyócskákat formálok belőle. Levesbe kifőzőm.

Ugyan igy csinálom darálthúsból is.

Nagyon jó fagyaszani. Ha kicsi a helyünk a mélyfagyasztóban, akkor 20cm-nudlira formálom és kis helyen elfér, majd felolvaszom és ugy formálok gombocot belőle.

Ha mint gombocot fagyasztom akkor egy napig tálcára rakom és igy nem ragad össze,másnap rakom zacskóba.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgombóc levesbe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook