Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májáttétes végbéldaganat fórum

Májáttétes végbéldaganat (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
118. VendrinerPiroska (válaszként erre: 110. - Andi0516)
júl. 27. 15:31

Szerintem is, jó ötlet lenne, ha legalább te beszélnél a pszichológussal, ahogy más is javasolta. Te is belebetegedhetsz ebbe az egészbe, és a te egészséged ugyanolyan értékes, mint a párodé. Hátha, segítene neked, mert ha esetleg te is kidőlsz a sorból, akkor még nehezebb lesz.


Valamelyes (talán) ismerős a helyzet. Bár édesapám nem volt rákbeteg, de a bypass műtéte környékén és után, szintén nehezen viselte a sorsát, és bizony sokat kellett szegény anyukámnak, aki maga is súlyos szívbeteg elviselni tőle, de mi, a gyerekei is hallgattunk sokat. Sajnos utána különböző más bajok látogatták meg, úgyhogy átéltünk néhány hullámvölgyet.


Minden esetre sok erőt, kitartást és jobbulást kívánok Nektek!

117. Channa*
júl. 27. 14:47

Nagyon sajnálom, hogy így alakul...:(


És tudom, hogy nehéz. Van aki nem is tudja végig csinálni.


Nem tudom mi segítene. Neki, biztos nagyon rossz a tudat, hogy mi vár rá. Én biztos, hogy igyekeznék nagyon türelmes lenni, ahogy tettem annak idején, hiszen nem tudhatjátok, hogy mennyi időtök van még...

116. globus (válaszként erre: 114. - Andi0516)
júl. 27. 13:37

Elhiszem, hogy fáj. Azt gondolná a nem érintett ember, hogy ilyenkor inkább nagyobb a szeretet, összetartás. Kihasználandó a rendelkezésre álló időt...nem erre kellene emlékezni, ha már vége a küzdelemnek.

Nem tudhatjuk, mi hogyan reagálnánk hasonló esetben. Tehetetlenség a köbön. Gyerekek vannak?

115. Imisz (válaszként erre: 114. - Andi0516)
júl. 27. 13:28

Nagyon sajnálom, hogy így szétszóródott az a dög! Ami a legrosszabb, hogy a párod most tényleg meg van győződve róla, hogy haldoklik és sajnálja magát, sajnáltatja magát, -ha nem is mondja ki- de fél. Ami érthető is. A dühe adódhat abból is, hogy nem ő irányítja a vele történteket, nem tud mást tenni mint az orvosokra hagyatkozni.

Nem tudok tanácsot adni max annyit, ha csak Te beszélnél az onkopszichológussal? Gondolom tud valamit tanácsolni hogyan kezeld a párod hangulat ingadozásait.

Sok erőt, kitartást kívánok!

114. Andi0516 (válaszként erre: 112. - Globus)
júl. 25. 11:33

Azért utasítja el, mert szerinte ez humbuk...Nem hisz benne, így gondolhatod, hogy az alapproblémáiról mennyire nem beszél. A dühe kifejezése felszínes. Pl. Nem mondja, hogy izgul a szerdai kemó miatt, helyette azt mondja, hogy szar asszony vagyok, mert nem vagyok tekintettel arra, hogy meghalhat és én visszautasítottam őt szexuálisan 1x(!!!!!!). Szóval nemhogy nekem nem beszél, senkivel nem hajlandó, mert ő haldoklik és mit tudunk mi egészségesek arról, hogy benne mi zajlik?!

Alszik, igen. Sokat. Nagyon fáradékony, fizikai megterhelést már szinte alig bírja szegénykém. Kifullad hamar, le kell feküdnie sokszor. :((((

113. Andi0516 (válaszként erre: 111. - Semleges)
júl. 25. 11:28
Köszönöm!
112. globus (válaszként erre: 110. - Andi0516)
júl. 25. 11:16

Óóó, jajj! :(

Nagyon nehéz bármit mondani... mi is keresztülmentünk ugyanezen családtaggal, konkrét segítséget nem kaptunk, de néha jó volt hallani más emberektől, hogy milyen a normális élet...

Miért utasítja el az onkopszichológust? Aludni tud?

Sok erőt, kitartást kívánok!

111. semleges (válaszként erre: 110. - Andi0516)
júl. 25. 11:07

Jaj, sok erőt kivánok nektek.

Nehéz neki, neked is. Mindent jól csinálsz, mellette vagy segitesz, ennél többet nem tudsz tenni.

júl. 25. 10:51

Sziasztok! Nagyon rég nem írtam, nagyon sokminden történt...

Kiműtötték 2020.01.03-án a vegbélből a daganatot. Stómqzsákja van azóta is, mert ugyan 6 hónapot mondtak a kihelyezésre, a pandémia miatt csak életmentő műtéteket végeztek. Amikor már lehetett volna műteni egy CT a májon újból mutatott 2 gócot, az egyik a régi helyére nőtt vissza, a májérkapun van. Kapott kemókat, hogy zsugorítsák, ki volt írva idén márciusra majműtétre. Már mindent elintérzünk(aneszt, röntgen, EKG stb.), mikor a kontroll CT-n 8 db áttétet találtak a tüdején. Lefújták a műtétet, mert amíg 2 szerven is van daganat, addig nem műtenek. A 8 tütőáttét szétszórva van a két oldalon, minden lebenyben van. Már a 26. vagy 27. kemót fogja kapni jövő hét szerdán.

Fájnak a karjain az erek, ha párás a levegő, köhög, 3 hasi sérve van a műtéti heg mellett. És össze van zuhanva szegénykém. Vannak napok, amikor jó minden, zenét hallgat, röhög, vidám, aztán vannak olyanok is, amikor gyűlölködik, veszekszik, a rákot, mint aduászt előhúzva rugdosódik. Borzasztó hullámvasúton utazik, rettenetesen gyötrődik és a kemó miatt az idegei nagyon gyengék. Még mindig fogalmam sincs, mi lesz vele.


Egyre nehezebben kezelem a dühkitöréseit. Nagyon fáradt vagyok már, fogalmam sincs mi a megfelelő technika arra, hogy csillapítsam a letragiát vagy az egyre sűrűbben előforduló agresszív támadásait... Erről nem ír semmit az internet... Pszichológust javasoltam, menjünk el együtt, mert van speciális onkopszichológus, de erre kiakad mindig, hogy én hülyének nézem őt. Hogy a pics@ba lehet így segíteni?????


Augusztus 30án lesz újabb CT. Akkor derül ki, hogy használ-e a kemo... Időközben az egyik kemo alatt allergiás sokkot kapott az egyik EGFR gátlóra, úgyhogy azt kivezették a protokollból. Fogalmam sincs, hogy így használni fog-e neki....

Tegnap azt üvöltötte, hogy őt már csak életben tartják, nem gyógyítják, így fogjam be a pofám, mert ő haldoklik... És csak rászóltam a gyermekére valami miatt, ezért robbant. Jajjjjjjj..... Siralmas a házasságunk, siralmas az életünk, nem tudom hogy rángassam ki a gödörből.... Tanácstalan vagyok mostmár teljesen :(((((

ápr. 3. 20:58
Igen, én is olvastam és érdekel.
108. globus
2020. máj. 19. 21:39
Vajon mi lehet Andiékkal? Régen járt itt.
107. evelyn2
2019. dec. 31. 18:02
Szia Andi ! Hogy vagytok, megvolt a műtét Decemberben?
2019. szept. 18. 10:48

Sziasztok!

Elkezdődött hétfőn a kemo-sugár. Azt mondták, hogy ez a kemo nem lesz olyan durva, mert csak 1 komponenst tartalmaz a 4 közül. 5x24órás, minden nap kell neki menni a sugár előtt cserére. A szoruláson kívül minden mellékhatás megvan. Hányinger, fáradékonyság, zsibbadás. Szombaton szedem ki reggel belőle az utolsót. A sugárterápia 5.hetében még egy ilyen lesz, aztán csak jövőre a műtét után utókezelés gyanánt. A máját fájlalja néha, a lábujjait hidegnek érzi és zsibong, a karján az erek ki vannak rajzolódva, úgy megégtek, de Liotonnal kenegetem Neki, így nem "görcsösödött" be. Ténykedik, jön-megy, de elfárad. Tegnap délután szuszózott egy jó nagyot, láttam, jólesett Neki. Zavarja, hogy nem tud egyedül fürdeni a kemo miatt, de már elég jól megtanultul, hogy fürdessem én.


Lelkileg: Most volt egy nagyon rossz hétvégénk. Amúgy is feszültek vagyunk, ha jön valami új, jelen esetben a sugár, de a pénteki nap még rá is tett erre. Elment a o éves kisfiával horgászni, hogy kikapcsolódjon. A halőr, akivel jó kapcsolatot ápol a hogylétéről kérdezte. A párbeszéd így zajlott: "-Hogy vagy Barátom? -Jól! - Aha! A Béla is így volt, rá 3 hónapra meghalt. A Józsit meg fél év alatt vitte el!" Marha pipa lettem erre, mert nem elég, hogy a Férjemet ijesztgeti ez az agyhalott, még a 9 éves kisfiú is végighallgatta. A gyerek éjszak többször felsírt, Apa meg azzal ébresztett hajnalban, hogy mi van, ha meghal... Hát írtam is a jómadárnak sms-t, amiben elküldtem melegebb éghajlatra. Hihetetlenek az emberek. Kontrollálatlanul beszélnek, át sem gondolják, hogy mit okoznak. Az egész hétvégénk letargiában telt, a halál, mint eshetőség átszőtte a napjainkat. Nehéz ilyenkor mindenkinek. Neki, mert fél, nekem, mert nem tudok mit mondani, a gyereknek, mert felszínesen tudja a dolgokat. Biztatni, erőt adni, szeretni. Ezt tudom csinálni. Az én bajommal elmentem a nőgyógyászhoz. Nincs bajom, hormonzavar a stressz miatt. De el kell mennem UHra. Rákszűrésem negatív... Érdekes dolog közölni egy rákkal küzdő emberrel, hogy az én tesztem negatív. Bűntudatom volt, vagy nem is tudom hogy mi... Ez most hülyén hangzik, tudom, de ezt éreztem.


Evelyn2:

Azért mondta biztosra a kiújulát, mert fiatal és mert 6 góc volt a májon. Ha ilyen sok van, ráadásul szétszórodva és ekkorák(nagyok voltak), akkor az azt jelenti, hogy agresszív a sejt... De most meg a sugaras doki azt mondta neki tegnapelőtt, hogy hogyha kibírja a szervezete a sugár-kemot, jól reagál, akkor van esély a gyógyulásra vagy minden rendben lesz. Nem tudom, melyiket mondta, mert pont nem voltam ott az első 5 percben a konzultáción. A sebész a teljes gyógyulásra csodát emlegetett. Meglátjuk mi lesz. Mivel erős, így van remény. Még mindig 120kg fölött van, nagydarab ember. Szóval nem tudom....


Félek nagyon!

105. evelyn2 (válaszként erre: 101. - Andi0516)
2019. szept. 3. 18:58

szia! Minden esetre, az biztató, hogy a doki azt mondta, ha még több góc megjelenik valahol, azt kiveszik. Egyáltalán lehet, nem is biztos hogy megjelenik új? Vagy a 'kaparás' miatt van esély rá?

Még sok kezelés vár rá, ahogy irod, és mindezeket nem csinálnák végig, ha nem látnának esélyt a gyógyulásra. Az hogy teljesen nem gyógyul meg, ez egy olyan dolog, hogy pl. a pajzsmirigy alulműködésből sem lehet meggyógyulni, de gyógyszer szedés mellett teljes életet lehet élni.

Irod, hogy néha 'őstulok' -ként beszél, az biztos hogy nem neked szól, hanem tényleg el van keseredve a helyzete miatt. Ezt teljesen meg lehet érteni. Én ugyanezt tenném, hogy semmiképpen nem venném magamra, és nem veszekednék vele.

Minenképpen a legjobbakat kivánom nektek.

104. Andi0516 (válaszként erre: 103. - Imisz)
2019. aug. 19. 21:36
Halás vagyok Nektek!
103. Imisz (válaszként erre: 101. - Andi0516)
2019. aug. 19. 13:22
Nyugodtan öntsd a bánatod, a kételyed, ha tanácsot nem is adunk / tudunk adni, meghallgatunk.
2019. aug. 18. 12:20
Mezei Virág! Anyumról amit írtam, az csak neki szól. Mármint halás vagyok Neked, hogy segítesz abban, hogy megosztod a TAPASZTALATAID! Anyu rámmászik, úgy értettem! Remelem nem erted félre!
101. Andi0516 (válaszként erre: 99. - Imisz)
2019. aug. 18. 12:16

Nem adom fel! Soha nem fogom feladni. De ezt hallani borzasztó... Egy orvos, aki látott már mindent ezt mondja, akkor nekem a lelkem egy eldugott darabjában, amit nyomok ugyan el, de a félelem előránt rendszeresen, csak ott vannak a kérdőjelek. Az egyik legnagyobb kérdőjel, hogy mennyi időt kaptam... Ő mennyi időt kapott...

Borzalmas!

Tudod már most annyira bennünk van a félelem, hogy a combján egy zsírcsomót felfedeztem és már ugrik össze a gyomrunk, hogy ugye nem valami újabb góc. Vagy a majfolt, ami kijött az arcára nem a rosszabb állapot hírnöke... Tehát csak azt akarom mondani, hogy átformálta az életünket. És mindeközben itt van körülöttünk az ÉLET. A munka, a gyerekek, a kapcsolatunk. Mindre oda kell figyelni, nem kaphat semmi kevesebb figyelmet, hisz akkor a rendszer összeomlik. Be kellett ezt a genyó betegséget is illeszteni a rendszerünkbe. Ez nagyon fura...

A kapcsolatunkra is nyomja rá a bélyegét. Az életemet adnám érte, annyira szeretem, de meg is tudnám folytani néha, annyira őstulok. Egy igazi alpári paraszt néhe. Aztán csöndbe maradok, elhiszem, hogy feszült, elhiszem, hogy az érzelmi amplitúdó ingadozása a két szélsőség között mozok, és ami a legeslegfontosabb: elhiszem, hogy szeret, nem velem van baja. Magával és a világgal. Hogy elvesztette az erejét. Hogy haszontalannak érzi magát, mert nem tud fizikailag helytállni. Hogy sokat alszik, hogy kiszolgáltatott, hogy szégyenli, ha baleset történik az ágyban(rosszul sikerült puki), hogy a szex nem olyan már neki, és a rettegés, hogy "szarzacskóval" megsemmisül, mint férfi. És még mennyi mindent nem mond ki... Fogalmam sincs. Megnyomorodok abban, hogy nem tudok mit csinálni. Megteszek mindent, erőmön és értékrendemen felül(nem veszekszek, nem szólok semmiért), mert nem tudom meddig bújhatok még hozzá, meddig ölelhetem, meddig csókolhatom...

Sajnálom, hogy ide öntöm a bánatom, de nem tudok nagyon kivel erről beszélni. A tesóm cukorborsó, de nem akarom a terheimet neki adni. Anyum meg idegesítően egyfolytában tanácsokat osztogat... Pont nem hiányzik, hisz már mindent tudok, amit halandó tudhat erről a rohadt betegségről.

Köszönöm, hogy érdeklődtök. Hálas vagyok, hogy írhatok

2019. aug. 17. 17:11
Én csak figyelek a háttérben, és igyekszem sok-sok erőt küldeni.
99. Imisz (válaszként erre: 98. - Andi0516)
2019. aug. 17. 16:11

Andi! Ne adjátok fel, ha csak a csodában lehet bízni akkor abban kell! Történtek már.

Viszont a Te dolgodat ne halogasd. Házidoki is tud adni beutalót mammográfiára sürgősséggel akár. 2 éve volt a mellemben egy ciszta (akkor még nem tudtam, hogy ciszta csak, hogy hirtelen odanőtt egy csomó)Háziorvosi beutalóval 2 nap múlva mammo, ahol a cisztát leszívták de így derült ki, hogy meszes terület is van (volt) ami a rákmegelőző állapot. Na innen 2 héten belül már a műtőasztalon voltam. Szóval csak gyorsan-gyorsan, hisz a párodnak szüksége van rád!

Egyébként hiszem, hogy a te gondodat most a stressz, a rátok nehezedő nyomás okozta.

Párodnak erőt, kitartást kívánok! Sajnos nem tudom mi könnyíthetné meg a kemo mellékhatásait de gondolom utána olvastál már.

98. Andi0516 (válaszként erre: 97. - Imisz)
2019. aug. 17. 00:26

Szia! Túl van rajta. 6 góc volt a májon. Amit lehetett májból eltávolítani, azt megtették. Az egyik tumor az érre nőtt. Azt csak kaparni tudták, amit szerintem ha olvasott mar valaki erről, tudja, a szórás eséje igen magas... Félrehívtam a dokit műtét után, hogy 4 szem közt beszéljünk. Nem mondott jó dolgokat. Azt mondta, hogy hogyha ennyi góc volt a májon, akkor ahány kialakul majd szerte a testében, azt kezelik és műtik, amíg tudják. De meggyógyulni már nem fog. Az csoda lenne.... Most kapta meg az 5.kemot. Ez volt eddig a legrosszabb. Fájt a pocakja, nem tudott kakilni, hányt, aztán megindult a széklet, nem részletezem, de az az esténk borzalmas volt. Most még nekem is bajom lett ráadásul, nőgyógyászati jellegű,szóval nincs nyugalom soha. Augusztus 28án kapja a 6.kemot. utána szeptemberben kezdődik a sugár kemo kombó. Most tudtuk meg, hogy sugár mellett az első 1 hétben a nyakában lesz az 5 napra elegendő kemo. Aztán az 5.héten ugyanez. Karácsony előtt akarják műteni a végbelet. Ezek a tények.


Lelkileg: teljesen rottyon vagyunk. Mostmár én is megbetegedtem. Vér folyt tegnap este a mellbimbómból. Sírtam a kádban, mert nem hittem el, hogy ez lehetséges. Mármint hogy ennyi szar ömlik az ember nyakába... Szept.3.án megyek nőgyógyászhoz. Makd kiderül mi ez, de a magas prolaktin szintet olvasom mindenhol. Persze a rák az első, amit kidob az összes orvosi oldal... A Férjem is egyre jobban letargiában van. A doki Neki nem mondta el, amit nekem, de nem is hazudott. Mondta, hogy lesz, ami lesz, kezelni fogják. Hát ezek történtek. Nem is tudok nagyon mit írni most... Jó lenne, ha ez nem lenne. Jó lenne, ha nem szőné be az éltünket a rák. Rohadt jó lenne...

97. Imisz
2019. aug. 2. 17:57
Andi! Hogy sikerült a májműtét? Remélhetőleg sokkal jobban van párod.
96. Andi0516 (válaszként erre: 93. - Aszparagusz)
2019. jún. 25. 08:36
Még a fórumnyitásnál tanácsoltad, hogy hagyjuk az alter dolgokat. Én kategorikusan, de tisztelettel leírtam, hogy ez ügyben nincs beszélnivaló. Kérlek szépen maradjunk ennél a vonalnál. Nincs szükség most arra, hogy minden szar, csak a kemo jó. Ha a fényt akarná enni, mert abban hisz, akkor azt etetném vele... Minden tiszteletem a tiéd, de nem szeretnék itt olyat olvasni, ahol véleményütköztetések vannak. Te x dolgot mondasz én meg xy-t. És így kerek a világ...
95. Andi0516 (válaszként erre: 92. - Evelyn2)
2019. jún. 25. 08:29
Köszönöm Evelyn!
94. Andi0516 (válaszként erre: 91. - Imisz)
2019. jún. 25. 08:28
Hagyom, hogy beszéljen. Nem folytom bele a szót. :) Sőt! Hálás vagyok, hogy megossza velem. Teljesen abszurd a helyzet. 3 hónapja még a hétköznapi dolgok mögött nem volt kérdőjel. Most mindenhol ott van. Alternatívákat leírtam már, miket használ. Ne hari, de most nem írkálom le újra. Nagyon aranyos vagy, köszönöm a jókívánságokat!
93. aszparagusz (válaszként erre: 91. - Imisz)
2019. jún. 24. 19:08
Szerinted milyen "alternatív", ami segít?
2019. jún. 24. 18:18

Szia! Csak laikusként, olyan tapasztalatokat hallottam, hogy ha műtétre kerül sor, az jó jel, mert az orvosok is úgy látják hogy érdemes küzdeni, jó esélye van a gyógyulásnak.

Kitartás! Én is átérzem a nehéz helyezteteket. Vagyunk néhányan akiknek a sors nem adott túl light-os életet sajnos.

De bizakodó vagyok.

91. Imisz
2019. jún. 24. 14:05

Andi! agyon nehéz helyzetben vagytok amit végtelenül sajnálok! Nem érdemlitek meg! De hagyd, hogy kiadja, kibeszélje magából, neki talán nagyobb erre a szüksége. Csak hát férfiak... Nem szeretnek gyengének látszani.

Valami alteratív-ot próbáltok? Muszáj lenne.

A műtéthez erőt, kitartást kívánok, sikerülnie kell!

2019. jún. 24. 10:57

Sziasztok! Bocs, hogy eltűntem...


Lefolyt a 4. kemo. Most jobban viselte. 3 hét múlva lesz a májműtét, ami miatt rettenetesen izgulunk. Előtte máj MRI keszül, mellkhasi, hasi, kismedencei CT, mellkhas röntgen. Uj infó lesz, hogy mi van a tüdejében, mert amíg nem szóltam, addig rohadtul nem foglalkoztak vele, hogy kéne arról is valami, mivel ez a rák oda is ad áttétet. Na mindegy... Reménykedünk, hogy ott nem találnak semmit.


A lelki dolgokról: szombaton csacsira itta magát és 2 hónap után először beszélt erről az egészről. Végig sírtuk az estét. Az élet végessége, a nem tudni mennyi időnk van, a dokinő beszólása, miszerint 6 hónapja van, ha nem veszi fel a kezelést ott vannak mind benne. 2 gyereke van. Az egyik 9 éves a másik 6. Fél, hogy nem lesz ott az esküvőjükön, fél, hogy nem fog már füvet nyírni, fél, hogy mi lesz velem, ha ő nem lesz. Én is bazira félek mindentől... Nem hagyta el magát vagy ilyesmi, csak kibuggyantak belőle a dolgok. Nagyon haragos vagyok most. Egy csomó kérdésem van az életnek nevezett játékhoz. Miért??????? Miért kell ezt akkor a nyakába rakni az embernek, mikor BOLDOG. Kerek minden. Szerelmesek vagyunk, szereti a gyerekeit, én is szeretem a gyerekeit, ők is engem, anyagilag megvagyunk, nagy ház, autó stb. A szokásos tárgyi dolgok, amikre vágyhat valaki, megvannak. Szeretet lengi körül az életünk. Akkor miért?????? Nem ártott senkinek. Mindig önfeláldozó volt és az utolsóját is odaadta... Sok dolog van, ami bennem is megváltozott emiatt. De a düh, a tehetetlen düh hatalmas most bennem. Nem fogok írni ide, ha tombol a lelkem, mert az nem tűr nyomdafestéket. Félek nagyon. Így, hogy hallottam a szájából a saját félelmeit, valahogy az enyémek is felnagyítódtak....

2019. jún. 18. 06:42
Andi, mi történt? Nagyon eltűntél...
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook