Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májáttétes végbéldaganat fórum

Májáttétes végbéldaganat (beszélgetős fórum)


1 2
47. Szederke66 (válaszként erre: 46. - Mazsi-drazsi)
tegnap 05:45
Én is hasonlóan pozitívakat kívánok Andinak!
tegnap 00:14

Szia!

A MIM Rákfórumon nagyon sok infó van fent és kérhetsz tanácsot is.

Ott van aki kemo párti, van aki alternatív és van aki mint Ti mindkettőt alkalmazzák.

Sokféle alternatív kiegészítőről tudsz ott olvasni.

Kívánom segítsen, szeressétek egymást és gyógyulást!!!!

45. Lávli (válaszként erre: 43. - Andi0516)
ápr. 17. 18:17

Használjátok ki a következő napokat, töltekezzetek napfénnyel, jó levegővel, közös élményekkel! 😍

"Erről az egészről" meg beszélni is kell, nem mondom, hogy állandóan, isten őrizz, de beszéljétek meg, hogy a félelmeiteket, bizonytalanságotokat, aggodalmaitokat kötelező kimondani egymásnak! Mert ezek léteznek, és ahogy szaporodnak majd a gondok (fognak sajnos), úgy lesz belőlük egyre több. Senkinek sem jó, ha csak a jókedvet mutatjátok, mert azzal magatokat is és a másikat is becsapjátok.

Nagy nagy küzdelem előtt álltok, és együtt kell végig mennetek az úton, jóban és rosszban, teljes őszinteséggel a másik felé.

Így lehet csak az, hogy amikor az egyik gyengébb, a másiktól erőt kaphasson, és fordítva.

ápr. 17. 16:58

"A pszichológusra kár lenne költeni."


Egyrészt a Kékgolyóban van ingyenesen. Másrészt pedig láttam vastagbélrákos férfit, hogy mennyire megviselte lelkileg az, hogy ő ilyen elesett lett, nem tud dolgozni, a család támasza lenni, stb.

Még ha nem mutatja is, látszólag rendben van, tuti, hogy megviseli belül.


A lelkierő, a lelki egyensúly éppen annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a kezelések vagy a műtét. És a hozzátartozók nem mindig tudják megfelelőképpen kezelni a helyzetet, ill. a beteg sem úgy fogadja tőlük.


Szerintem a lelki segítség is nagyon-nagyon fontos.

ápr. 17. 14:34
Jövő hét kedden kell mennünk. Ma hívtak delelőtt. Végtelenül kedves volt a hölgy! Remélem a Doktornő is az lesz. Nagyon jól érzi magát egyébként. Viccelődik, röhögünk egyfolytában, alig esik szó erről az egészről. Remélem a kemo nehézségein is átlendíti a vidám természete😍
42. aszparagusz (válaszként erre: 41. - Szederke66)
ápr. 17. 08:11
Ha sürgősséggel kérik, akkor megvan 7-10 nap alatt.
41. Szederke66 (válaszként erre: 37. - Andi0516)
ápr. 17. 06:43
A szövettan kb. 4 hét alatt készül el.
40. Lávli (válaszként erre: 39. - Andi0516)
ápr. 16. 20:42
Na ez itt nem világos számomra, hogy elfogadják e más kórház szakvéleményét (amit a kezetekben tartottatok), vagy ők maguk is megvizsgálják a szövetet, és azt tekintik mérvadónak. Hát hogy megkapják és rögtön nekiül a patológus több száz már meglévő vizsgálati anyag mellett .... Hát bár úgy lenne. 😓
39. Andi0516 (válaszként erre: 38. - Lávli)
ápr. 16. 20:30
A szövettant múlt hét pénteken a kezünkben tartottuk. Kicsit megsürgettük a dolgokat, így 5 nap alatt meglett. Pénteken hétfőre ígérte a doki, h hívni fog egy női doktor, aki a kemot beállítja, a továbbiakban vele kell konzultálni. Csak arra tudok gondolni, hogy Szolnokról Pestre szállítják a szövetet és + a vizsgálat és majd utana hívnak. Na de basszus... Akkor a túrónak mondja a hétfőt???
38. Lávli (válaszként erre: 37. - Andi0516)
ápr. 16. 20:19

Én azért lepődtem meg már az első kommentedkor. Hogy múlt héten vizsgálat, aztán ma már kemo időpontról egyeztettek. Ez valami félreértés lehetett szerintem.

Az én szövettani eredményem 5 hét múlva lett meg, de az átlagos idő 3 hét. Aztán összeül az onkoteam, és a szövettan alapján döntenek, hogy hogyan tovább, mikor mivel lesz a kezelés, kijelölik az onkológust, és utána hívnak, hogy mikor kell hozzá menni. Az már akkor néhány nap.

ápr. 16. 20:07
Felhívtam a kórházat ma 9kor. A doki vette fel és kicsit nyersen közölte velem, h nem felejtett el, majd hívnak... Azóta sem hívtak . Remélem azért , mert a szövetátkérés és annak vizsgálat folyik. Tud valaki ennek a menetéről valamit? Hány nap?
ápr. 16. 19:15
Mindenkinek köszönöm!!!!!
35. Andi0516 (válaszként erre: 32. - Sikerbox)
ápr. 16. 19:14

A "ha fontos a férjed" mondat kicsit durva. Ha nem akarunk gombát, akkor úgy kell nekünk?

Ha pozitív volt a szándék, akkor a fogalmazás rohadt gáz. Ha marketing, akkor is gáz... Feltételezem, nem rosszból írtad,úgyhogy köszönöm a kommented azért.

34. Channa* (válaszként erre: 32. - Sikerbox)
ápr. 16. 18:48

Én direkt írtam, hogy semmilyen alternatívat ne! Ez a gombára is igaz, mert ha a tejtermék az élő flóráival sejt burjánzást okoz, akkor a gomba is ugyan úgy!


És akkor most leírom a végbél daganatos ismerősöm esetét is, aki ilyen gombát szedet, ami nem gyógyít!, mert ha így lenne, akkor nem lenne kemó!

Az ismerősöm el kezdte szedni ezt a gombát és nem sokkal később( 1-2 hónap múlva már komoly gondjai voltak, meg is operálták. Nem engedte meg a végbél kivezetést, de a gombát rendületlenül szedte. Kemót sem kért. Mire eszébe jutott a gomba esetleges hatása már késő volt.

Aztán 1,5 év múlva meghalt.


Óvatosan ezekkel a senki által nem igazolt valamikkel!!!! Nem tudhatjuk mit tesz, hiszen semmilyen statisztika nem igazol semmit ezek kapcsán!

ápr. 16. 09:22

Kitartást nektek és gyógyulást.

A búzafûvel biztos nem ártasz, de a többi alternatív "gyógymódot" mindenképp beszèlje meg az orvossal. Én ezüstkolloidit biztos nem használnék.

ápr. 16. 09:18
Nem kis dolog amin át kell esni. Még előtte vagytok és tudjátok mi vár rátok ez valahol jó, mert lehet rá készülni. Itt senki nem ír róla, de orvosoktól függetlenül, nagyon sok rák betegséghez a kemo miatt egyre többen használják a ganoderma gombát. Van por alakban is, és kapszulában is. Hidd el, rengeteget segít a kemo elviselésében. Mellékhatása nincs és az immunrendszert erősíti. A kemo mellékhatását meg semlegesíti. Persze nem teljesen. Vannak orvosok akik elismerik, vannak akik nem. Ha fontos a férjed, használjátok, mert a rák sejteket is megállítja és az immunerősítéssel a kemot elviselhetőbbé teszi. Végbéldaganathoz pedig a belet, beleket tisztítja. Ezért nem kell sokat szedne, mert elégé hashajtó hatású is, ami akkor jó, ha otthon van. Kerüljétek a pszichológusokat!!! Olyan, mint amikor egy sebet piszkálnak. Ha csak a betegségről beszél sokkal rosszabb, mint ha nem bolygatja. Át kell rajta esni, a szervezet megoldja. Mivel tisztában van tudatával, rá fog jönni, mennyi mindent kibír az ember. Jó egészséget. A Vörösvári úton van egy üzlet, komoly természetes rák kezelésére való termék létezik és valóban hatásosak.
31. Szederke66 (válaszként erre: 30. - Andi0516)
ápr. 16. 08:12
Sok erőt nektek mindenhez!
ápr. 16. 07:08
Köszönjük! Sok jót hallottunk róla! Ezert választottuk Őt.
29. Lávli (válaszként erre: 27. - Andi0516)
ápr. 16. 07:07

Imádkoztam, hogy Ő legyen az orvosotok.

Minden rendben lesz!

ápr. 16. 07:05
Elnézést az elírásért, telefonon pötyögök.
27. Andi0516 (válaszként erre: 26. - Lávli)
ápr. 16. 07:04
Nem hivtak.... Bosszús is vagyok nagyon emiatt. 8 órakor elkezdem én hívogatni őket.van szövettan. MmMárúlt hét pénteken megkaptuk. A sebészünk, dr Duboczki Zsolt bekérte a szövetet vizsgálatra. Gondolom a specifikusabb kezelés érdekében .
26. Lávli (válaszként erre: 25. - Andi0516)
ápr. 16. 07:00

Hivtak a kemoval kapcsolatban tegnap?

Szövettan nélkül elkezdik?

Melyik sebésznél voltatok? (Ha publikus)

ápr. 16. 06:51

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tapasztalatokat.

A haj kihullásával nem lesz gond, kopasz amúgy is évek óta. Max kevesebbet kell nyírnia. Ezen már kacagtunk is. Próbálom pozitívan előadni ezt az egészet és úgy tűnik sikerült is. Vidám, jó kedve van, nincs elszontyolodva és ha mégis, akkor hamar túllendül rajta.

Rendben. Az alternatív dolgokkal kapcsolatban kérdezni fogok és be fogjuk tartani. Köszönöm szépen a tanácsokat. Hálás vagyok, hogy megosztjátok velem a tapasztalatokat, tudásotokat!

ápr. 15. 22:00

Nem szeretünk erről beszélni, de lehet, hogy kell.

A férjem 30 évvel ezelőtt volt rákos. 32 évesen, azaz 1989. márciusában volt az első műtét, májusban a második és júniusban kezdte a kemót.

Rossz volt a műtét, de a kemó sokkal rosszabb.

Nem tudom milyet fog kapni a férjed, mert azóta biztos sokat fejlődött.

A férjem a platina nevű szert kapta. Azt hiszem ez a legerősebb.

1 hétig kapta infúzióba (naponta 1 üveggel), majd utána 40 fok feletti láz, a fehér vérsejtjeit nagyon pusztította, így mindig kellett vért kapni. Ráadásul 0-, így elég nehéz volt vért szerezni neki. Közben hányás. A lázra teljes testes priznic és jégakku a hóna alá. Csak így ment le....

Kb. 2 hét kellett, hogy rendbe jöjjön, ekkor kapta meg a fixálót vagy mit és haza jöhetett. A haja kb. 2 hét múlva hullott ki, de hamar el kezdett újra nőni, csak jött az újabb kezelés kb. 1-1,5 hónap múlva és akkor elölről kezdődik minden.

A következő kezelés akkor jön, ha már rendbe jött, azaz jó a vérképe, stb..

Az első 2 kezelése nagyon nehéz volt, le is cserélték a szert egy lájtosabbra, mert sokszor epilepsziás rohamhoz hasonló tünetei is voltak, illetve volt, hogy a lábizmaira húzódott a kezelés és nem tudott lábra állni.

A hányásra a legjobb a jégkrém volt, ezt egy szintén kemó kezelés alatt álló beteg javasolta. Nem tejes, hanem a sima vizes jégkrém!!!! A legolcsóbb!

Valaki ajánlotta a béres cseppet, a harmadik kezelésén már szedte és könnyebben is viselte, de az orvosok nem szerették, ha a betegek szednek bármit, hiszen a vitaminok is és egyéb ilyen szerek, módosíthatják a kezelés hatását, így én se javasolnám, hogy alkalmazzatok bármit is! A vitaminok nem csak az egészséges sejteket hizlalják, hanem a rákos sejtek is szaporodnak tőlük!!!!

Gyógyszert nem lehet szedni a kezelés alatt, és vitaminokat sem!

A tejtermék tilos az élőflórák miatt, hiszen azoktól is szaporodhatnak a rákos sejtek.

A férjemnek és sok-sok ismerősömnek azt mondták, hogy ha nagyon de nagyon akar tejet inni, akkor is csak jól felforralva és nagyon keveset, a többi tejterméket kerüljék, mert azokat nem lehet forralni.

A férjem szerencsére meggyógyult, és azóta is jól van, de sajnos voltak ismerőseink, akik nem élték túl a betegséget.

Voltak rossz napjaink, heteink, nem tudtuk mi lesz ebből, a férjem többször feladta, beletörődött a sorsába, de itt van ennek ellenére!

A férjemnek nyirokmirigy rákja volt áttét nélkül.

2 műtét és 4 kezelés. A haja kinőtt hamar, és ugyan olyan haja lett, mint volt. Nem gyérebb, nem rosszabb. És ez a legkevesebb tényleg!

A kezelések alatt fogyott, de nem sokat, kb. 10 kg-ot, de mindig vissza szedte a felépülős időszakban, mert akkor meg rengeteget evett. A fizikuma azóta is szuper, azaz nincs megroggyanva. Még most is simán emelget, újítgatja a lakást, autót szerel, cipekedik, bicajozik, focizik, stb., azaz nem lett rossz a fizikuma, mert ez csak a lábadozás idejére igaz.


Egy barátomnak szintén nyirokmirigy rákja volt, ugyan ekkor, ő 28 éves volt ekkor. Máj áttéttel, így a kemó közben csonkolták a máját, majd folytatódott a kemó. Ő jobban viselte a kezeléseket, nem hányt, nem volt lázas, a haja neki is kihullott, de neki előtte sem volt haja és utána is kevés maradt.

Van olyan ismerősöm, akinek az első sorozatnál (6 kezelés alatt) nem hullott ki a haja, de amikor a második sorozatot kapta, mert kiújult neki, akkor szinte azonnal, és utána teljesen más színű és göndör dús haja lett:D Ő is él azóta is.


Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy csak azt szedje a férjed, amit az orvosok jóváhagynak és semmi mást! Szerintem a pszichológusra kár lenne költeni.

Kitartást nektek!

Teljes gyógyulást kívánok!

23. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Andi0516)
ápr. 15. 20:06

Kedves Andi! Jó tanácsokért látogass el ebbe a fórumba, ott vannak mások is akik végbéldaganattal küszködnek.

Jobbulást a párodnak, neked meg kitartást!


[link]

22. levarosbukta (válaszként erre: 21. - Papája)
ápr. 15. 20:03
Biztos hogy félreértettél valamit,ha a Béres csepp gyógyítaná a rákot akkor mi szükség van a kemoterápiára? Valamit félreérthettél, abban viszont egyetértünk hogy tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. De vannak esetek és mivel több fajta kemo is van tilos bármiféle alternatív megoldással kísérletezgetni. Szóval semmiképpen ne szedjen semmit az orvossal való egyeztetés nélkül. Ha valamire azt mondja szedje csak nyugodtan ártani nem árt, az nem is használ.
ápr. 15. 19:04

Most lett vége a TV-ben Béres József életrajzi 4 részes filmjének. Nagyon szépen és jól elkészítették a filmet és végig a Béres csepp rák gyógyító hatását is bizonyították.

Valahogy sose hittem benne és nem is foglalkoztam eddig a témával, de most hogy láttam hiszem, hogy a Béres csepp nagyon jó rák ellenszer. Vitaminok és ásványi anyagok vannak benne és erősíti az immunrendszert. Talán megér egy próbát és valószínű olcsóbb, mint az Avemar.

Jó szerencsét és jó egészséget , kitartást kívánok.

20. Elliana (válaszként erre: 19. - Mászkáló81)
ápr. 15. 17:09
A 'minden rendben lesz, csak is az lehet.' Mi,ha nem pozitív gondolkodás?
19. Mászkáló81 (válaszként erre: 1. - Andi0516)
ápr. 15. 16:19
Sajnálatos amit leírtál. Nekem más fajta daganatom volt, de a kemo sok mindent nem tolerál, tapasztalatból tudom. Meg kell beszélni az onkológussal. Nem kell feleslegesen mindenfélét vásárolgatni. Van ami kimondottan tilos, viszont az étkezésre oda kell figyelni, és kemo alatt a folyadék bevitel nagyon fontos! Brutál dolog, és igen kitartást kíván, én rendesen padlót fogtam, de felálltam, na a pozitív gondolkodás csak duma, mert mindenkinél mást hoz ki a kezelés, de meg kell csinálni .A legfontosabb az orvossal történő kapcsolat, beszélgetés. Van csoport a facén, rá lehet keresni, és aki már gyógyult, szívesen segít, és a megtapasztalt, dolgokat írja le. Minden rendbe lesz, csak is az lehet.Ennek így kell neki állni, és végig csinálni.
18. Bözsi néni (válaszként erre: 17. - Bözsi néni)
ápr. 15. 16:05
A lelki erő, egészség éppúgy kell a gyógyuláshoz, mint a testi.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook