Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májáttétes végbéldaganat fórum

Májáttétes végbéldaganat (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
96. Andi0516 (válaszként erre: 93. - Aszparagusz)
ma 08:36
Még a fórumnyitásnál tanácsoltad, hogy hagyjuk az alter dolgokat. Én kategorikusan, de tisztelettel leírtam, hogy ez ügyben nincs beszélnivaló. Kérlek szépen maradjunk ennél a vonalnál. Nincs szükség most arra, hogy minden szar, csak a kemo jó. Ha a fényt akarná enni, mert abban hisz, akkor azt etetném vele... Minden tiszteletem a tiéd, de nem szeretnék itt olyat olvasni, ahol véleményütköztetések vannak. Te x dolgot mondasz én meg xy-t. És így kerek a világ...
95. Andi0516 (válaszként erre: 92. - Evelyn2)
ma 08:29
Köszönöm Evelyn!
94. Andi0516 (válaszként erre: 91. - Imisz)
ma 08:28
Hagyom, hogy beszéljen. Nem folytom bele a szót. :) Sőt! Hálás vagyok, hogy megossza velem. Teljesen abszurd a helyzet. 3 hónapja még a hétköznapi dolgok mögött nem volt kérdőjel. Most mindenhol ott van. Alternatívákat leírtam már, miket használ. Ne hari, de most nem írkálom le újra. Nagyon aranyos vagy, köszönöm a jókívánságokat!
93. aszparagusz (válaszként erre: 91. - Imisz)
tegnap 19:08
Szerinted milyen "alternatív", ami segít?
tegnap 18:18

Szia! Csak laikusként, olyan tapasztalatokat hallottam, hogy ha műtétre kerül sor, az jó jel, mert az orvosok is úgy látják hogy érdemes küzdeni, jó esélye van a gyógyulásnak.

Kitartás! Én is átérzem a nehéz helyezteteket. Vagyunk néhányan akiknek a sors nem adott túl light-os életet sajnos.

De bizakodó vagyok.

91. Imisz
tegnap 14:05

Andi! agyon nehéz helyzetben vagytok amit végtelenül sajnálok! Nem érdemlitek meg! De hagyd, hogy kiadja, kibeszélje magából, neki talán nagyobb erre a szüksége. Csak hát férfiak... Nem szeretnek gyengének látszani.

Valami alteratív-ot próbáltok? Muszáj lenne.

A műtéthez erőt, kitartást kívánok, sikerülnie kell!

tegnap 10:57

Sziasztok! Bocs, hogy eltűntem...


Lefolyt a 4. kemo. Most jobban viselte. 3 hét múlva lesz a májműtét, ami miatt rettenetesen izgulunk. Előtte máj MRI keszül, mellkhasi, hasi, kismedencei CT, mellkhas röntgen. Uj infó lesz, hogy mi van a tüdejében, mert amíg nem szóltam, addig rohadtul nem foglalkoztak vele, hogy kéne arról is valami, mivel ez a rák oda is ad áttétet. Na mindegy... Reménykedünk, hogy ott nem találnak semmit.


A lelki dolgokról: szombaton csacsira itta magát és 2 hónap után először beszélt erről az egészről. Végig sírtuk az estét. Az élet végessége, a nem tudni mennyi időnk van, a dokinő beszólása, miszerint 6 hónapja van, ha nem veszi fel a kezelést ott vannak mind benne. 2 gyereke van. Az egyik 9 éves a másik 6. Fél, hogy nem lesz ott az esküvőjükön, fél, hogy nem fog már füvet nyírni, fél, hogy mi lesz velem, ha ő nem lesz. Én is bazira félek mindentől... Nem hagyta el magát vagy ilyesmi, csak kibuggyantak belőle a dolgok. Nagyon haragos vagyok most. Egy csomó kérdésem van az életnek nevezett játékhoz. Miért??????? Miért kell ezt akkor a nyakába rakni az embernek, mikor BOLDOG. Kerek minden. Szerelmesek vagyunk, szereti a gyerekeit, én is szeretem a gyerekeit, ők is engem, anyagilag megvagyunk, nagy ház, autó stb. A szokásos tárgyi dolgok, amikre vágyhat valaki, megvannak. Szeretet lengi körül az életünk. Akkor miért?????? Nem ártott senkinek. Mindig önfeláldozó volt és az utolsóját is odaadta... Sok dolog van, ami bennem is megváltozott emiatt. De a düh, a tehetetlen düh hatalmas most bennem. Nem fogok írni ide, ha tombol a lelkem, mert az nem tűr nyomdafestéket. Félek nagyon. Így, hogy hallottam a szájából a saját félelmeit, valahogy az enyémek is felnagyítódtak....

jún. 18. 06:42
Andi, mi történt? Nagyon eltűntél...
88. globus (válaszként erre: 86. - Andi0516)
jún. 17. 08:36
Ki adja be a C-vitamint? Kórházban megkapja?
87. Szederke66 (válaszként erre: 86. - Andi0516)
jún. 17. 07:40
Hogy vagytok Andi? Mi újság?
máj. 15. 09:28

Sziasztok! Most folyik bele a második adag és ha minden igaz a 3. után CT és ha azon azt látják, amit akarnak, akkor műtik is a máját. Utána jön a maradék 3 kemo sugárral kombinálva, ami a végbél miatt kell.

Most kicsit jobban viseli a dolgokat. Az előzőnél aludt 16 órákat 2 napon keresztül. Most borzalmas hidegérzete van a végtagjaiban és a torkában. Lezsibbad neki mindene, ha hideget érez. Azt mondja, olyan, mintha lebénulna egy pillanat alatt. Ez van most nagy vonalakban.

A C-vitamin infúziót is kapja, azt a kemo lefolyása után 48 órával, 2 naponta, nagy dózisban. Reménykedünk töretlenül a legjobbakban.

máj. 14. 17:38
Mi újság van Veletek, Andi?
84. Szederke66 (válaszként erre: 70. - Andi0516)
máj. 14. 07:18
Nagyon sajnálom Andi :-(
83. evelyn2 (válaszként erre: 68. - Andi0516)
ápr. 29. 18:14
Szia! Én is elengedném a fülem mellett, nem venném magamra. Nagyon nehéz helyzetben van ő most, igaz, Te is. Ha magadra veszed, éleződik a helyzet és annál rosszabb. Én igy látom legalábbis.
82. Andi0516 (válaszként erre: 79. - Plo Koon)
ápr. 29. 18:06
Igy van. 5-10 ev a kialakulása, de az ia polipból. Szóval ha eljár az ember szűrésre akár evente, abból szerintem baj nem lehet. Nagyon kell figyelni mindenre. A kaja, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly. Nála ez mind mind megvan. Szóval ha tavaly januárban elmentünk volna, akkor lehet, hogy most nem a IV. stádiumban van, hanem az elején elkapták volna, nem lenne áttét. De ez már csak spekuláció. Számomra az a megdöbbentő, hogy 43 éves a Férjem és ezzel a kórsággal kell szembenéznie. :(((
81. Guruljka (válaszként erre: 78. - Guruljka)
ápr. 29. 14:40
Ja végül az maradt ki, hogy ez Németországban volt, német volt az illető.
80. Guruljka (válaszként erre: 79. - Plo Koon)
ápr. 29. 14:39
Nem kifejezetten rákszűrésre ment, néznek ott polipot, gyulladást, tágulatot is.
79. Plo Koon (válaszként erre: 78. - Guruljka)
ápr. 29. 14:38
Én úgy tudom, egy ilyen daganatnak 5-10 év kell hogy kifejlődjön. Ez nem olyan, mint más daganatok, amik rövid idő alatt megtámadhatják az ember szervezetét. Szerintem egy egészséges embernek évente nem kellene, de lehet rosszak az információim.
78. Guruljka (válaszként erre: 76. - Plo Koon)
ápr. 29. 14:36

Volt ismerősöm, aki 40 éves kora után évente ment teljes kivizsgálásra, kukkantással együtt. Egészséges is volt.

Lehet, hogy középvezetőként ezt a munkahelyi biztosítása is támogatta, azt már nem tudom.

77. Guruljka (válaszként erre: 72. - Andi0516)
ápr. 29. 14:34

Felvetetted a tolószéket, érdekes dolog az.

Az én férjem kerekeszékes volt, és arra jutottunk, hogy sokakat az is zavar, hogy lehajolva kell hozzá beszélni.

Maga a kerekesszék látványa is idegenkedést vált ki, pedig a benne ülő ugyanaz, aki előzőleg állva is volt. De az utcán esetleg elkerülték. Ha olyan helyen voltunk, ahol mellé lehetett ülni egy padon, akkor többen leültek beszélgetni a régi ismerősök közül.

76. Plo Koon (válaszként erre: 70. - Andi0516)
ápr. 29. 12:43
Tudom nagyon nehéz egy makacs emberrel. Anno 10 éve én is jó hosszú ideig vártam mire rászántam magam egy emésztőszervrendszeri kivizsgálásra. Konkrétan a legközelebbi hozzátartozóim, ,,megfenyegettek" ha magamtól nem megyek ők visznek el, mert lelkileg és testileg sem voltam jól. Igaz én csak nagyjából 1 évig húztam. Szerencse nekem csak egy gyulladást találtak. Ott is hasonlók a tünetek, mint amit leírtál, de szerencse ilyen nem volt, hogy az ágyneműt összevéreztem volna. Lekopogom, hogy valószínű időben elkapták nálam a történetet, mert a legutolsó / 1 évvel ezelőtti/ tükrözés teljesen negatív lett. Igaz én azóta nagyon odafigyelek, három havonta megyek vérvételre a labor vizsgálat elvégzése céljából, 5 évente pedig alulról megkukkantanak. Mikor a doki nem szól én mondom neki, hogy eljött az idő, tekintsen meg. :)
75. Andi0516 (válaszként erre: 74. - Zsofi_881)
ápr. 29. 08:25
Sebaj. Jobb is így.
74. Zsofi_881 (válaszként erre: 73. - Andi0516)
ápr. 29. 08:21

A modi törölte, csak ő tudja sztem.

Enyémet is törölte.

Pedig abban aztán nem volt semmi kivetnivaló.

ápr. 29. 08:10
Kitörölte a felhasználó a kommentjeit... Így értetetlen lett az előző hozzászólásom, ahogy Channa* hozzászólása is.
ápr. 29. 07:44

Én nem akarok személyeskedni és nem is posztom, csupán nem ertem az egész internetet beszövő rosszindulatúságot. Nem értem, hogy amikor elkezd valaki pötyögni, nem e érzi úgy, hogy tök fölösleges, hisz nem tesz hozzá a dologhoz. Engem, ha valami felbosszant vagy zavar, tovább görgetek. Nem oktatok, nem nyomom a SAJÁT gondolataim a másik arcába. Az az enyém, másnak mas. Nem is ertem, hogy mi a probléma a megnevezéssel. Mi lett volna a megfelelő fórumnév? Ami nem fekszi meg senki gyomrát?

Tolószékes embertől azért félünk, mert lepereg tudat alatt, hogy kiszolgáltatottak vagyunk, velünk is megtörténhet. A rák is ilyen. Megtörténhet. És ha valaki 1 évig húzza, akkor ez is megtörténhet, mint a Férjemmel. Ennyi a véleményem a kommentelővel kapcsolatban. Több szót nem szeretnék erre pazarolni. Ha tetszik, ha nem, írni fogok, mert ÉRTÉKES KOMMENTEK VANNAL ÉRTÉKES EMBEREKTŐL, akik veszik a fáradságot és megírják nekem a tapasztalataikat és a tudásokat, amiért borzasztó hálás vagyok!!!!!!

ápr. 29. 07:34
Őszinte részvetem Nagyid miatt!
ápr. 29. 07:29

Időszakosak voltak a hasmenéses tünetek. A tavaly karácsonyt azert írtam, ill. a 4,5 hónapot, mert azota volt folyamatos. Semmi fogyása nem volt es a 3 héttel ezelőtti vérképen sem látszott vérszegénység.

Igen, el kellett volna cipelnem, de nem tettem. Igen, hibás vagyok én is, rágom is magam. De mostmár ez van sajnos... A múltat nem tudom megváltoztatni, csak a jelenért tenni es a jövőt alakítani. Ennyit tudok.A saját bajaimmal én pl azonnal orvoshoz fordulok. Nem vagyok hanyag, nem vagyok leszarom ember, de a Ferjem makacs teremtés. Hiába foglaltam időpontot x napra, ha felhív, hogy mondjam le, mert dolgozik, nem tud menni. Hibás itt mindenki. Én is, Ő is... :(((((

ápr. 29. 07:24

Na igen, az ismeretek és azok hiánya.


Manapság az ember, mivel van rá lehetősége nem csak istenhez fohászkodik a gyógyulásért és nem csak az ő segítségére támaszkodik, hanem feljön egy ilyen oldalra és megkérdezi az itt lévő hús-vér embereket, hogy milyen személyes!!! tapasztalatuk van akár egy ilyen súlyos betegség kapcsán. Nem, nem orvosi szakvéleményt kér, hanem pusztán az egyszerű emberek tapasztalatát, hátha van köztük olyan, amit ő fel tud használni a gyógyulás érdekébe, vagy esetleg a betegséghez kapcsolódó kezeléseket könnyebbé tudja tenni saját vagy hozzátartozója számára.

Ehhez nem kell rezidensnek lenni hiszen, mint írtam SZEMÉLYES tapasztalatokat osztunk meg, amivel megpróbáljuk megkönnyíteni a másik életét.

Szép dolog a hit, de mindennek van egy határa!

68. Andi0516 (válaszként erre: 64. - Imisz)
ápr. 29. 07:24
Szia! Úgy tünik időszakok lesznek. A hétvége a kétségbeesésé volt. Elengedtem a fülem mellett, hosz nem tudhatom, hogy mi zajlik benne. Szegénykém nagyon izgul a holnapi nap miatt. Fogom a mancsát, aztán leaz, ami lesz. Ezen kívül sokat nem tehetek. Biztatom, szeretem, ellátom.
ápr. 28. 23:28

Én sem vártam volna több mint egy évet véres, nyákos hasmenés mellett. Azt hiszem, betegként sem.

Tudom, nagyon nehéz bárkit "elcipelni" orvoshoz, de akár a háziorvost is rászabadítottam volna.


De ezen már hiába gondolkodunk. Jelenleg nagy erő kell és sok türelem.

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook