Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májas borsós pite recept

Májas borsós pite recept

A Májas borsós pite hozzávalói:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó

bors
vörösbor


A Májas borsós pite elkészítési módja:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük

A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a borsót, fűszerezzük, a borral készre pároljuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa.
A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 4. 17:23

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook