Mai jócselekedeted... (beszélgetés)
Ismét munkát adtam egy rászorulónak.
Egy ismerősöm kérésére panaszlevelet fogalmaztam.
Munkát adtam egy rászorulónak.
A díjcsomagot váltottam a telekomnál 81 éves szomszédasszonyom részére, aki így spórol éves szinten 15 ezer forintot.
Odaadtam 15 ismerősömnek az önkormányzattól elhozott zöldzsákokat.
Vigyázok magamra.
Nem iszom, nem dohányzom, nem idegeskedem.
Megfogalmaztam egy méltányossági kérelmet a 81 éves szomszédasszonyomnak.
A gyerek szuper bizonyítványáért cserébe pizzát vettem neki , 1 egész nagyot . Zsebpénzt és mást is adtam még . Egy nagy nap a mai .
Nem kértek meg rá, de átvettem a GLS futártól egy fizetős csomagot a szembeszomszédék részére. Nagyon megköszönték. :) Mivel mindig van valaki otthon, elfelejtkeztek arról, hogy a mai nap kivétel.
Segitettem egy ismerősömnek
Egy órán keresztül pátyolgattam az energiavámpír „barátnőm”-et.
Segítettem általános iskolás matek- és nyelvtanfeladatok megoldásában.
A tucatnyi feladatra volt kb. 9 percem, mert az utolsó pillanatban telefonáltak. :( (Nagyon szívesen segítek, de utálom, ha lerohannak, mert az a helyes megoldások rovására mehet.) Szerencsétlen szülők majd’ belepistulnak, hogy a napi munkájuk mellett tanári feladatokat is teljesíteniük kell. Két, számomra könnyű feladat:
- A derékszögű háromszög egyik szöge 20 fokkal nagyobb a másik szög 2,5 szeresésnél. Mekkorák a háromszög szögei?
- A szikla tömege 3 tonnával több, a szikla tömegének harmadánál. Hány tonna a szikla?
Milyen matematikai fogalom a „valamennyi”?
81 láda almát szüreteltek és még plusz 60 kg almát szedtek fel a földről. Eladtak 72 ládával + 300 kg-ot, és még maradt valamennyi. Hány kg alma volt egy ládában?
Elhajtanám a búsba a NAT megfogalmazóit. Miért próbál Laricsevet játszani a sok tehetségtelen?
Ma mêg semmi jót nem tettem...de mentsègemre legyen mondva ,hogy rosszat sem .
Segítettem egy ügyet megoldani.
A telekomos ügyintézés után megtanítottam a 81 éves szomszédasszonyomat telefonkártyát feltölteni.
Egyik kolléganőmet megkíméltem egy hosszú sétától,"beraktam" a kocsiba és kivittük az állomásra,a másikat pedig hazáig szállítottuk.
Elintéztem, hogy a 81 éves, kisnyugdíjas szomszédasszonyomat fogadják holnap a telekomnál annak érdekében, hogy megspóroljon évi 35 ezer forintot.
Megvarrtam ismerősöm ruháját, pedig kidobni való állapotban volt. Jól sikerült.
Karbantartottam, módosítottam egy ismerősöm hirdetését a
[link] Ritka macerás oldal.
Nem ér egy fél kapca "illatot".
Hoztam be egy vizet Terikének.
Maradtam még 15 percig, hogy segítsem a váltótársam munkáját.
Kiszolgálok reggeltől lefekvésig.
meghivtam egy ozvegy baratunkat ebedre,hogy ne keljen foznie.
Szomszédasszony tegnap megkapta a távirányítót. :D Öröm, bódottság. :D