Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Magyaros tepsis krumpli recept

Magyaros tepsis krumpli recept

A Magyaros tepsis krumpli hozzávalói:
1,5 kg burgonya
3 nagy fej hagyma
8 dl tej
15 dkg füstölt sonka
10 dkg kolozsvári szalonna
1 szál gyulai kolbász
2-3 kávéskanál pirospaprika (fele lehet csípős)
4 evőkanál olaj

finomliszt


A Magyaros tepsis krumpli elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a burgonyát vékony karikákra. A sonkát és szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony karikákra szeletelem.

A hagymát az olajon arany sárgára pirítom, megszórom a pirospaprikával, és elkeverést követően azonnal felöntöm a tejjel.
Felforralom.
Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezem a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózok, meghintek liszttel és meglocsolok a hagymás-paprikás tejjel.
Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórok, majd hagymás-paprikás tejet öntök. Ha jénai edényben csinálom, akkor megy a mikróba - hőkeverés+mikro 45 perc, majd a végén 5 perc grill. Tepsiben és sütőben ugyanilyen eredményt érhetünk el.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 4. 08:18

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook