Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Magyaros rakott csirke recept

Magyaros rakott csirke recept

Elkészítési idő 100 perc

A Magyaros rakott csirke hozzávalói:
margarin,burgonya,csikemell filé,hagyma,paprika,paradicsom,karfiol,vagy brokkoli,só,bors,tejföl,tojás,víz,


A Magyaros rakott csirke elkészítési módja:
Egy nagyobb jénai edény szükséges,amit kivajazol körben szépen,karikára vágod a hozzávalókat,a burgonyát,paprikát,hagymát,és szeletekre a húst.A karfiolt vagy brokkolit sós vízben főzd elő,félpuhára.És már csak össze kell rakni.Burgonyát sorba,mint a rakott burgonyánál,sózod,majd rá a hagymaréteg,a hús,azt sózod,borsozod,majd paradicsom és paprika réteg.A tetejére tedd rá a karfiol darabokat vagy brokkolit.egy felvert tojást,egy jóadag tejföllel,vízzel,és sóval simára keversz,és ezt ráöntheted a tetejére.Vaj darabkákat is dobálj még rá!Lefedve vagy fóliázva süsd kb egy órát,anélkül még negyed órát,hogy a teteje is piruljon.Kész is!nem kell semmi mellé!

Finoman sózz minden réteget mert csak így lesz jó íze az egésznek.Már az illata is isteni amikor sül.A burgonyára ügyelj hogy puha legyen.Nagyon egyszerű elkészíteni,imádni fogja a család!Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


A magyaros rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook