Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Magyaros Pulykamellragu recept

Magyaros Pulykamellragu recept

A Magyaros Pulykamellragu hozzávalói:
Fél kiló pulykamell
Egy nagy doboz krémes állagú tejföl
Magyaros fűszerkeverék
Őrölt pirospaprika
Egy nagyobb vöröshagyma


A Magyaros Pulykamellragu elkészítési módja:
A pulyamellet csíkokra vágjuk, aztán kockázzuk. A vöröshagymát felaprózzuk, és olajon megpároljuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzárakjuk a pulykát, átforgatjuk párszor, megszórjuk két kiskanál pirospaprikával, majd vízet adunk hozzá, nehogy leégjen. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a pulyka, hozzáöntjük a fűszerkeverékkel ízesített tejfölt, és alaposan elkevergetjük. Utóbbival lehet kísérletezni, ízlelgetni, hogy eltaláljuk a megfelelő fűszermennyiséget. Kevergetés mellett, 5-7 percig hagyjuk még lassú lángon érlelődni.

Köretnek a zöldséges párolt rízst ajánlanám, cukorborsóval és kukoricával.

U.i.: Az alábbi étel egy, párommal közös sütés-főzés alkalmával született, és csak pozitív visszajelzést kaptunk róla :)


Kategória: Húsételek receptjei


A magyaros pulykamellragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook