Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Máglyarakás ínyenc módra recept

Máglyarakás ínyenc módra recept

A Máglyarakás ínyenc módra hozzávalói:
6 db körte
1 teáskanál őrölt szegfűszeg és szegfűbors
1 citrom reszelt héja
25 dkg sütőmargarin
8 db szikkadt zsemle
1 l tej (szűken)
3 egész tojás
+ 3 tojásfehérje
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg áfonya- vagy szilvalekvár
édes morzsa
1 üvegcse vilmoskörte aroma


A Máglyarakás ínyenc módra elkészítési módja:
Tegyük fel a tejet főni. A tojások sárgáját, a cukor harmadát, a citrom héját és 1 csomag vaníliás cukrot keverjünk ki, adjuk a forró tejhez. A zsemléket vágjuk vastag szeletekre, majd áztassuk a tejbe. A körtéket hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk vastagabb szeletekre. Pároljuk puhára a margarin nagy részével, az őrölt fűszerrel és a maradék cukorral. Egy magasabb falú tepsit kenjünk ki a margarin maradékával, szórjuk be édes morzsával. Tegyük bele a zsemle kétharmadát, erre pedig a körtét. Merjük rá a maradék zsemlét. Erre öntsük rá a lekvárt. Előmelegített sütőben közepes lángon süssük fél órán át. Amíg sül, a tojások fehérjét verjük kemény habbá (ha az elején csöppentünk bele pár csepp ecetet, gyorsabban lesz kemény). Miközben verjük, a vége felé tegyük bele a körtearomát, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Ha letelt a fél óra, kenjük a habot a sütemény tetejére, és eggyel kisebb fokozaton süssük további negyed órán át. Végül zárjuk el a sütőt, és szárítsuk további tíz percet. Melegen nagyon finom, bár másnap hidegen sokkal szebben lehet szelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A máglyarakás ínyenc módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook