Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Magántanuló kontra tanárok fórum

Magántanuló kontra tanárok (beszélgetős fórum)


17. Bernadett82 (válaszként erre: 16. - Keller Szilvia)
2016. szept. 25. 18:00
Én sem értem ezt a nagyfokú elzárkózást,vagyis inkább kizárást mindenből.Soha semmi gond nem volt se a szorgalmával,se a magatartásával,jelenleg több tantárgyból is osztályelső a 3 hét suliba járás alatt.A tanár 5-ik éve osztályfőnöke,5 évig tánctanára volt,együtt mentünk versenyekre.A betegségéről nem tehet,neki sem jó így,nem szeret magántanuló lenni.Sokkal nehezebb így,mert ugyanúgy tanulni kell,sőt az elmúlt évek tapasztalata,hogy többet,mint a társai.Én úgy gondoltam,hogy igazgatónőhöz megyek be csütörtökön,majd meglátjuk mit lehet tenni,de tudom,ismerem ilyen megkülönböztetéssel a lányom nem fog tudni mit kezdeni.Ez pedig,hogy egy 13 éves gyerekért nem vállalnak felelősséget amikor fél nap suliba van egyszerűen nevetséges!Mivel,vagy mennyivel másabb,mintha rendes tanulója lenne az iskolának?
2016. szept. 24. 20:05
én pedagógus vagyok, és ezt az egészet nem értem... életemben nem hallottam még ilyen hozzáállást egy magántanulóhoz. Mégha rendbontó, órát zavaró, a többieket felbolygató diák lenne, és ezért akarná távol tudni ezektől a dolgoktól... én első körben az osztályfőnökkel beszélnék, megkérdezném, mi az oka ennek, és ha valami szabályoktól, törvényektől való félelem, akkor adnék egy szülői papírt, hogy saját felelősségre bent tartózkodik és kész. Másrészről a magántanulónak meg kell adni a kért segítségeket, tehát ha nem érti a matekot pl, akkor akár naponta bejárhat korrepetálásra... Nem érti a technikát, szeretne részt venni:)
15. Bernadett82 (válaszként erre: 14. - Moonlight13)
2016. szept. 24. 12:22
Igen szerette,de mostanában több szülő panaszkodott rá.Nekünk eddig nem volt vele problémánk,1-2 pici dolgot kivéve,de ugye egy szülő elég sok mindent lenyel,nem rohan egyből se a tanárhoz,se az igazgatóhoz.Ma jobban elbeszélgettem a lányommal,ugyanazt tudtam meg+azt,hogy szünetbe nem mehet ki az udvarra(bár kötelező),de a suliban sem tartózkodhat,mert a tanárok nem vállalnak érte felelősséget.Ezért elvileg még kémiára sem járhatna,bár ebből idén kétszer vizsgáznia kell.Nem tudom Ofő órán milyen veszélynek van kitéve.Először a technikát a múlt héten azzal magyarázta,hogy nincs hely a teremben,mivel tavaly nem járt,úgy alakították ki a padokat,hogy már nem fér oda.Tegnap azt mondta a technika óra veszélyes,és ha megsérül,ők nem vállalják a felelősséget.EZ VICC!!!Bemegyek az igazgatónőhöz,de tartok tőle,mert nagyon jóba vannak,tánctanárok mindketten,versenyekre jártak együtt(a lányom is,amíg bírt),de mindenféleképpen megyek tovább!!
14. moonlight13 (válaszként erre: 13. - Bernadett82)
2016. szept. 24. 10:48

Ráadásul imádta ezt a tanárt? :(

Én annakidején az igazgatónővel beszéltem meg, mindenben támogatott. Én akkor már az osztályfőnökkel nem voltam hajlandó szóba se állni.

Kívánom, hogy Te is egy hasonló igazgatót fogj ki!

13. Bernadett82 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2016. szept. 24. 00:49
Köszönöm,természetesen kiállok.Mindezt értelmesen,okosan szeretném,azért is keresgélek a neten.Én nem szeretnék konfliktust,csak annyit,hogy ne érezze a lányom kirekesztettnek magát.Ráadásul kamaszodik is,hormonok,miegymás,nem elégedett magával,erre a betegsége is rátesz,és most már az egyébként imádott tanára is
12. Bernadett82 (válaszként erre: 9. - 408020f45e)
2016. szept. 24. 00:38
Igaz nem fertőző.7 éve asztmás,az állapota mindenféle agresszív kezelés ellenére évről évre romlik,napi 4-szer 4 féle állandó sprayt,illetve 3 féle tablettát szed.Ezek az alap gyógyszerei,erre jönnek a rohamoldók ha szükségesek,illetve a 78 mg-ról induló szteroidok,egy egy súlyosabb roham után,melyeket sokszor kórházban vénásan kap.Szeptemberben mindig elkezdjük a sulit,nagy reményekkel,"egészségesen",de elég egy vírus,egy megfázás,egy esős idő,amire ő nem úgy reagál,mint a többi gyerkőc,ilyenkor sokszor kórház a vége,és hetek mire felgyógyul.Visszamegy a suliba,ő az asztmával nem fertőz,de a többi vírusos gyerkőc őt sajnos igen,és kezdődik minden előröl.Ekkorra,már rég elérte a max.engedélyezett éves hiányzást,és még csak a fél évnél tartunk.Ezért magántanuló,mert ha nem lenne,osztályt kellene ismételnie.
11. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Bernadett82)
2016. szept. 24. 00:31

[link]


20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról


75. §

(2) .........Az iskola igazgatója köteles tájékoztatni a tanulót és a szülőt a magántanuló kötelességeiről és jogairól. A magántanuló az igazgató előzetes engedélyével vehet részt a tanórai vagy egyéb foglalkozásokon. A magántanuló kérelemre felvehető a napközibe és a tanulószobai foglalkozásra.

10. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Bernadett82)
2016. szept. 24. 00:23

Minden körülmények között állj ki a gyermekedért!


Teljesen jogtalan a szünteről kizárás, a tanóráról kizárás (amiből nem vizsgázik), az osztálykirándulásról kizárás.

De a legborzalmasabb, hogy ez a pedagógus hogy tud elszámolni a lelkiismeretével? Ezt tanulta az egyetemen??

Mert itt nem egy rossz magaviseletű, antiszociális fiatalról van szó, aki pszichés zavara miatt magántanuló, hanem egy betegség miatt kényszerűségből távolmaradó gyerekről. S ez a bánásmód így nagyon is embertelen.

Tanárként éppen hogy örülni kéne, ha jól van a tanuló és éppen be tud járni órákra egy ideig, sőt, az osztálykirándulást is bevállalja!


Szomorú, hogy ilyen lelketlen az ofő :(


De ne hagyd magad!

Neked van igazad!

9. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Bernadett82)
2016. szept. 24. 00:21

Bocsánat, ha rosszul tudom, de az asztma nem fertőző, nem ragályos. Tehát ezt a tilalmat nem értem. Azt sem, hogy mivégre került magántanulói státuszba.

A google-ban a "magántanulói jogviszony szabályzatát" olvasd el, sokat megtudhatsz belőle.

Javaslom, az igazgatóhoz menj be és ne a tanárokat kersd.

8. Bernadett82 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2016. szept. 24. 00:15

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Az igazgatónőnk,nos elég annyi,hogy mindig tanárhiányban szenvedünk,sokan a felvételi elbeszélgetés után azt mondták,hogy ilyen légkörben nem tanítanak.Igazad van,kikérem a véleményét az oktatási ombudsmannak.Az osztályfőnökkel biztos nem jutok dűlőre,minden esetre az igazgatónőhöz bemegyek mielőbb,mert ez az eset most nagyon visszavett a lányomon,sírva jött haza,kifakadt magából,hogy ő semmire sem jó.Ezt pedig nagyon fájdalmas nézni.

7. Bernadett82 (válaszként erre: 3. - Moonlight13)
2016. szept. 24. 00:01
Igen,az osztályfőnökünk mondta.Valószínű,hogy igazgató lesz belőle,ennyire nem különböztethetnek meg egy gyereket sem.Nem bűnözők ezek a gyerkőcök,csak betegek...így nem büntit érdemelnek.Nem értem,ugyanúgy az iskola tanulói,akkor miért zárják ki őket mindenből...
2016. szept. 23. 23:54

A legokosabb, ha ezt teszed:


kérsz egy időpontot az igazgatóhoz és elbeszélgetsz vele erről és állásfoglalását kéredmindezzel párhuzamosan írsz egy levelet az oktatási ombudsmannak, [link] és állásfoglalását kéred.

Végig legyél tényszerű, tárgyilagos és higgadt.

Mind az igazgatóval valómegbeszélésen, mind a hivatalos leveledben.


Ha az igazgatóról rossz hírek terjengenek, nehéz ember hírében áll, akkor őt ki is hagyhatod.


Az oktatási jogok biztosa (ombudsman) elég gyorsan szokott válaszolni, nem kell hónapokat várni.


Jogtalan, amit a gyermekeddel tesznek. És mind pedagógiailag, mind emberileg tisztességtelen és sértő.

5. Bernadett82 (válaszként erre: 2. - Enissa)
2016. szept. 23. 23:36
Köszönöm,én is gondoltam erre a megoldásra,még csak év eleje van,félek mi jöhet még
4. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Bernadett82)
2016. szept. 23. 23:19
Átérzem a helyzeted, és nagyon sajnálom! Még olvasni is szomorú, de ismerős... :(
3. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Bernadett82)
2016. szept. 23. 23:17

Jól értem, hogy ezt az osztályfőnök intézi így? Akkor menj be az igazgatónőhöz!

Szerintem felháborító!

Az én gyerekem is az utolsó évében magántanuló volt, az osztályfőnök nem akarta megengedni, hogy rajta legyen a tablóképen. Az osztálytársai viszont úgy felháborodtak, hogy egyszerűen kijelentették, hogy ha ők fizetik, akkor pedig rajta lesz, és kész!

Sajnos nem mindenki való pedagógusnak! :(

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Bernadett82)
2016. szept. 23. 22:40

Szia!


Én az önkormányzat, oktatási osztályára mennék be és mondanám el a panaszom, hogy mi a teendő ebben a helyzetben.

2016. szept. 23. 22:34
Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.Van egy 13 éves 7-es súlyos asztmás lányom,aki 3-dik éve magántanuló.Sajnos ez idő alatt az állapota csak romlott,így az igazgató nővel idén is ez mellett döntöttünk.Persze rosszul viseli,nagyon szereti az osztálytársait és teljesen kikészíti ha nem mehet,mivel ha jól van bejár órákra.Szeptember 1 óta másfél hetet hiányzott(MÁR),ezért is indokolt a magántanulói státusz.Ugye itt is Dök-ből fizetik a discot,1-2 kiándulást,rendezvényeket,évnyitót,ballagást,osztálypénzből a ballagtatást,osztálykirándulást.A múlt héten technika óráról kiküldte az osztályfőnöke(technika tanár is),hogy neki erre nem kell bejárnia,ma az osztályfőnökiről küldte ki,ugyanez indokkal.Megvárta az osztálytársát a portán,mert együtt jöttek volna haza órák után,erre az osztályfőnök magához hívatta és tanárhoz méltó stílusban elmagyarázta,hogy neki csak azokra az órákra szabad bejönnie amiből vizsgázik is(nem értem akkor miért kellett a többi tantárgyból is beiskoláznom),az órák közötti (15!)perces szünetekben is ki kell vonulnia a suliból,nem tartózkodhat bent,nem vehet részt a rendezvényeken,Dök-öt nem fizethet,nem mehet osztálykirándulásra(amennyiben egészségi állapota engedné is),elvileg még a tanévnyitó bulin sem vehetett volna részt,mivel nem fizet Dök-öt.Én mondtam befizetem,mert ebből fizetik a rendezvényeket,ballagásokat,de nem tehetem,mert magántanuló.Többször kijelentette az osztályfőnök,hogy aki nem fizeti a Dök-öt,az jövőre nem vehet részt a ballagáson,akkor ezek szerint a lányom nem ballaghat el a többiekkel??!!A portán abszolút nem várakozhat óra után,az osztálytársával,aki a legjobb barátnője csak szülői engedéllyel távozhat...Eddig ezeket kaptuk majd 1 hónap alatt.Eddig ilyen nem volt,mert sajnos nem is tudott részt venni programokon,illetve tavaly nem mehetett kirándulni év végén,pedig év elején megbeszéltem az osztályfőnökkel,hogy külön kifizetem és mehet,de nem,mert hogy képzeli hisz nem járt suliba.Egy 13 éves kislányról beszélünk,aki így is nehezen éli meg a betegségét,a napi négyszeri gyógyszereit,a kórházakat,a magányt.Kérlek titeket ha tudtok valami tanácsot adni,pontosabban valami konkrét dolgot,ami alátámasztja,vagy megcáfolja ezt a helyzetet.Szeretnék bemenni a lányom tanárához,mert szerintem ez inkorrekt,de előtte szeretnék bizonyosságot,hogy ez nem így működik a mai oktatási rendszerben.Köszönöm.Bernadett

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook