Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal recept

Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal recept

A Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal hozzávalói:
4 szelet 15 dkg-os karajszelet

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
4 keményre főtt tojás
1/2 dl olaj
A körethez:
1 db padlizsán
2 db cukkini
3 db kemény paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 dl olívaolaj


A Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal elkészítési módja:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, a főtt tojásokat meghámozzuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A karajszeleteket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, a közepükre teszünk 1-1 főtt tojást, és szorosan felcsavarjuk. Ezután fogpiszkálóval összetűzzük, olajozott tepsibe fektetjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Közben a körethez a padlizsán két végét levágjuk, hosszában 4 részre vágjuk, a cukkinit hosszában elfelezzük, és fél centi vastag kicsi szeletekre daraboljuk, a paradicsomot 4 részre vágjuk. Végül váltakozva kisebb bambusznyársakra húzzuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon, kb. 8-10 perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük. A sült zöldségnyársakat a középen félbevágott madárfészkekkel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook