Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Maceszgombóc(levesbetét) recept

Maceszgombóc(levesbetét) recept

A Maceszgombóc(levesbetét) hozzávalói:
5 dkg maceszlap
3 dkg vaj
1 db tojás
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
bors

gyömbér


A Maceszgombóc(levesbetét) elkészítési módja:
A maceszlapok felét beáztatjuk a másik felét összetörjük.A vajat habosra keverjük a tojássárgájával sózzuk borsozzuk hozzáadjuk a gyömbért.Hozzáadjuk a beáztatott maceszt a maceszdarát,végül a tojás felvert habját.1 órát pihentetjük és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle.Forró húslevesben főzzük ki.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A maceszgombóc(levesbetét) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook