Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lyoni borjúmáj illatos rizskonfettivel és sült újhagymával recept

Lyoni borjúmáj illatos rizskonfettivel és sült újhagymával recept

A Lyoni borjúmáj illatos rizskonfettivel és sült újhagymával hozzávalói:
A borjúmájhoz:
40 dkg borjúmáj
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
5 dkg olívaolaj
2 dkg sonkahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem zöldje
4 szál újhagyma
1/2 dl fehérbor
1/2 citrom leve
1 teáskanál só
2 csipet bors
A rizskonfettihez:
1 teáscsészényi jázmin vagy basmati rizs
4 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
5 dkg vadrizs
5 dkg vaj
5 dkg répa
5 dkg zeller
5 dkg cukkini
5 dkg póréhagyma


A Lyoni borjúmáj illatos rizskonfettivel és sült újhagymával elkészítési módja:
Az étolajon a rizsszemeket felforrósítjuk, sózzuk, és kettő csésze forró vízzel felengedjük. Ha elforrta a levét, konyharuhával és fedővel letakarjuk, félretesszük. A vadrizst lobogó vízben feltesszük főni, ha megpuhult, leszűrjük, átmossuk és félretesszük. Miközben a rizs fő, előkészíthetjük a zöldségeket és a májat. A meghámozott répát, zellert, póréhagyma zöldjét, cukkinit (héjával) nagyon apró kockára vágjuk (brunoise, 3×3 mm). A zöldségeket vajon megpároljuk, hozzákeverjük a két fajta rizst, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel fűszerezzük. A májat lehártyázzuk, éles, hosszú pengéjű késsel vékony (kb. fél cm vastag) szeletekre vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olívaolaj és a vaj felét, lisztben megforgatjuk a májszeleteket, és mindkét oldalon gyorsan elősütjük (figyeljünk oda, hogy jó forró legyen az olaj, és csak rövid ideig süssük a májat). A szeletek sütése közben, ha szükséges, pótoljuk az olívaolajat és a vajat is. Az elősütött májszeleteket félretesszük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, a fehérborral felengedjük, mártás sűrűségűre forraljuk, hozzáadjuk a vaj másik felét, gazdagon megszórjuk zöldhagymával és petrezselyemmel. A májszeleteket visszarakjuk a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással (akkor jó, ha rózsaszínű marad a máj), tálaláskor meglocsoljuk citromlével. Dunszt Zsolt receptje


Kategória: Húsételek receptjei


A lyoni borjúmáj illatos rizskonfettivel és sült újhagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook