Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Lúdláb torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Lúdláb torta hozzávalói:
Tészta:
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 db tojás
1 kávéskanál sütőpor

Krém:
20 dkg Ráma margarin
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál cukor
1 csomag csokoládé ízű pudingpor
3 dl tej
30-40 dkg meggybefőtt

Bevonat:
5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
5 evőkanál víz
5 dkg vaj

Díszítéshez: szép meggyszemek


A Lúdláb torta elkészítési módja:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 180 °C fokon, kb. 20 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és rácson hűtsük ki. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal. A mázhoz a kakaóport a cukorral, a vízzel, állandó keveréssel, összeforralva besűrítjük, levesszük a tűzről, s elegyítjük a vajjal. Meggyszemekkel díszíthetjük.

A máz helyett 20 dkg étcsokoládés tortabevonót is használhatunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lúdláb torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook