Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lucskoskáposzta recept

Lucskoskáposzta recept

A Lucskoskáposzta hozzávalói:
1 kisebb fejeskáposzta
60 dkg sertés hús
15 dkg rizs
1 nagyobb fej hagyma
1 lecsó paprika 1 paradicsom
pár szem köménymag( de el is hagyható)
1 kisebb db föstölt hús vagy csont
édesnemes paprika

tejföl


A Lucskoskáposzta elkészítési módja:
Én ugyan úgy készítem mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából. Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele is főzöm, amikor kb 1 órája fő beleteszem a káposztát és felengedem vízzel. Felforralom és kevéssel utánna a tisztított mosott rizst is hozzá teszem. Készre főzöm.

Izlés szerint lehet tejfölt tenni rá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lucskoskáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook