Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam recept

Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam recept


A Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam hozzávalói:
1 kg oldalas
2 db hagyma
1 nagy fej káposzta
5 szem krumpli
1 nagy pohár tejfől
1 csokor friss kapor
só, bors, csombor, babérlevél, majoranna, őrölt kömény


Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam

A Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam elkészítési módja:
Olajon megdinsztelek 2 nagy fej hagymát, 1-2 babérlevéllel. Beleteszem a felaprított oldalast (bő 1 kg-ot), jól átforgatom, fűszerezem sóval, csomborral, majorannával, őrölt köménnyel és felengedem kevés vízzel. Félidőben hozzáadok 1 nagy fej gyalult káposztát, majd mikor majdnem kész, 5 szem pici kockára vágott krumplit. Amint megpuhult, behabarom tejföllel (szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek lisztet) és az utolsó pillanatban 1 csokor apróra vágott kaporral megadom neki a kegyelemdöfést. 😁

Ez az étel nálunk nem leves, nem főzelék, hanem egytálétel, mert így főzte az én drága Mamikám. ❤️


Kategória: Egytálételek receptjei


A lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook