Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Low Carb sajtos rúd recept

Low Carb sajtos rúd recept

A Low Carb sajtos rúd hozzávalói:
0,5 kg karfiol
1 dl víz
2 db tojás
20 dkg light sajt (5 dkg reszelt a tetejére)
1 teáskanál só


Low Carb sajtos rúd

A Low Carb sajtos rúd elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben a lehető legapróbbra daráljuk. A felaprított karfiolt forrásban lévő vízben 10 percig pároljuk,majd sürű szitán leszűrjük. Két konyharuhát egymásra terítünk és a megpárolt karfiolt ráöntjük. A konyharuha “száját” összefogjuk és a karfiolban lévő nedvességet kicsavarjuk. (Óvatosan,mert forró a karfiol!) A nedvességtől megszabadított karfiolhoz hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a sajtot és megsózzuk, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. A sajtos karfiolos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és késsel 1 cm vastagságú téglalappá szétkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd kivesszük a sütőből és a reszelt trappista sajtot eloszlatjuk a tetején. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, amíg a reszelt sajt ráolvad és enyhén megpirul. Miután kivettük a sütőből, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel és felszeleteljük. kb. 16 szelet 96 kcal, 2,6 g szénhidrát,


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A low carb sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook