Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Sziasztok! Teljesen felborult a ciklusom. Röviden : 10-dik nap barnázás, 15-dik nap 13mm -es tüsző. Ma vagyok a 24 -dik napon full tojásfehérje nyákom van már napok óta. Nálam a 10-11-dik naptól szokott nyákom lenni.
És ma reggel erős ovus fájdalomra ébredtem, amit a jobb oldalon érzek (ott látott a doki tüszőt ). És ha azt vesszük, hogy mondjuk naponta 2 mm-t nő, akkor ma 31 mm-es tüszőm lenne, ami lehetetlen. Mi a szar van velem?! :-(
Hát visszamentem, de nekem az 1-1 óra autózás, úgyhogy heti 2 napot itthonról vagyok az UH-ig mindenképp, illetve kivételesen a jövő heti csapatépítést is kihagyom, mert sok lesz benne amikor állni, vagy gyalogolni kell, meg hát nem jó egy borkóstolóra sem menni csak szagolgatni :).... Úgyhogy majd nov. 22-től megpróbálok rendesen teljesen visszaállni. Itthon elég nagy vita volt köztünk ebből, ezt írtam is, úgyhogy nem akarok utólag azon nyafogni, hogy fájdogált a hasam, miért is erőltettem a munkát.
Én is csatlakoznék ehhez a témához. Nem nagyon vagyok képben, de ma ölembe veszem a laptopot és utánaolvasok.😉
Macs, visszamentél dolgozni?
Én sokat dilemmáztam ezeken,sok kutatómunkát is végeztem, szeretettel látlak a naplómban, ott a 10. héttől megtalálod,hogy én mikor miért mit csináltatta.
Amniot saját felelősségre kihagyhatod. Én így tettem.
Én most megcsináltattam a Niftyt, mert biztosra akartam menni. 4 éve, 40 évesen, az Istenhegyi klinikàn volt a 12. heti kombinált teszt, ami alacsony kockázatot hozott ki, ezért minket ott lebeszéltek minden egyéb vizsgálatról. Én is éreztem, hogy minden rendben van. Ennek ellenére a nőgyógyászom minden alkalommal elmondta, h jó lenne egy genetikai tanácsadás, amit én nem kértem.
Amniocentézisre akkor küldenek, ha a 12. heti vizsgálatnál felmerül a gyanú, hogy valami nincs rendben. Ennek van vetélési kockázata, ezért aki megteheti, inkább niftyt vagy prenat csináltat. Ezek viszont nagyon drágák. Megbízhatóságra ugyanolyanok, mint az amniocentézis.
szia Ági! Köszi Neked is! Igen, én is nézegettem a neten, nagyon megoszlanak a vélemények. A cigi nem olyan rettentő gáz ha most leteszi, mert az főleg koraszülés-veszélyt hordoz, az alkohol picit már más szitu. Viszont ha már írtad a 12. heti szűrést, akkor én is kérdeznék Tőled, Tőletek valamit... Nézegettem a genetikai teszteket, mert ugye a barátnőmmel ellentétben én 41 vagyok. Mi a helyzet ezzel? Ebben a korban az amniocentézis kötelező? Illetve ha azt nem szeretném, akkor prena-tesztet, vagy Nifty-t valaki csináltatott közületek? Most, ahogyan egyre erősebbek a tüneteim (mellfájdalom, kis émelygés stb...) elkezdtem terápiából későbbi dolgokon is gondolkozni, pl. hogy szeretnék-e a jelenlegi nőgyógyászomnál szülni stb... És így jött fel ez a téma bennem. Annyira aggódós vagyok, semmi kedvem végig parázni a 8 hónapot ami előttünk van, de nem tudom jó ötlet-e ezek egyikét megcsináltatni. Köszi a választ.
Ez nagyon jó cikk volt, köszi szépen, Ursula!:)
Utólag már úgysem tud tenni semmit. Úgy emlékszem, az első 2 hétre mondják, hogy nem megy át semmi, de ha őszinték akarunk lenni, nem véletlenül ajánlják, hogy tegyék le a cigit màr előtte... Én nem riogatnám őt, így is borzasztó lehet neki, de a helyében mindenképpen keresnék egy hozzáértő, jó orvost, aki ezekre a kérdésekre választ tud adni, illetve majd szánjon időt, pénzt egy nagyon jó genetikusra a 12. heti szűrésen. Soha nem értettem, miért mondják (mondják egyáltalán?) egy nőnek, hogy soha nem lehet természetes úton gyereke, ha van időnként menzesze, hiszen annyi ilyen csodababa születik... Inkább el tudom képzelni, hogy azt mondják, kicsi az esély vagy nehezen eshet teherbe. De nem ez a lényeg. Én nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a babával is és a barátnőddel is. A legtöbb, amit tehetsz, hogy mellette állsz, de ez nyilván így van:)
Gyógyulj meg hamar! A gyógyszer tuti nem árt a babának, ilyen korán pláne! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Tőzegáfonyát nem mondta? Olvass utána, ezt mindenhol szoktak javasolni, csak nem tudom, pl. terhesség alatt szedhető-e.
Nyilván onnantól, hogy meglátta a keresztet a teszten, eszébe sem jut... Szerintem mértéktelen volt és azért van így megijedve. Mondtam, hogy arra a csodára koncentrtáljon, ami velük történt és ne erre. De köszi!
Mondd neki, hogy mostantól ne igyon és ne cigizzen. Ennyi! Nem lesz semmi baja a babucinak, ha mostantól figyel magára.
Igen, köszi... csak azt hittem van valami konkrétum amit mondhatok, pl. hogy ilyenkor még nincs olyan kapcsolat a baba meg a mama között fizikailag, stb.... De igen, köszi
Igen, ez jogos!! Mindig arra figyelj, hogy a hasad és a lábad melegben legyen!!! És rengeteg folyadék... még ha fáj is pisilni....
;) addig mar fel labon is kibirjuk! Sok sikert, nemsoka kiderul!
Mar tul sokat nem tud tenni, de nem igazan hiszem, hogy valoban kart okozott volna. Mostantol figyeljen magara es nem lesz baj! Sok oromot neki is a babavarasban!
Sok vizet igyal ( ne egyszerre nagyon sokat, hanem folyamatosan 4-5 litert/nap, elosztva ) az atmossa a hugyuti rendszert es vigyazz a derekadra, labadra, keruld a hideget! Nemsoka jobb lesz!
Jajjj... sajnálom! Az antibiotikumot úgy kaptad, hogy tudta mi van? Gondolom akkor olyat írt....
Igen. Vérzéses hugyhólyaggyulladás a diagnózis. Vizeletem tele gennyel. Úh, "kerek" minden. 😐
Kaptam antibiotikumot és görcsoldót.
Ha 1-2 naponta kétszereződik a progi szint, akkor ez 12. napra lehet akár 300 felett is. Úgyhogy én is azt mondom, hagyd a pisilős teszteket. Nem hiszem, hogy 7. nap olyan magas lett volna, hogy kimutatta, és azóta 92.2-re ment vissza. Ez fura lenne.Imádkozunk, drukkolunk és várjuk a hétfőt. Amúgy meg.... ma tízmilliószoros nap van a tibetiek szerint. Sokáig nem figyeltem erre, de egy idő óta én már mindenbe kapaszkodom :). Állítólag minden, amit ma szívből kívánunk (persze ha jót kívánunk), nagy energiát mozgat meg, és minden ima sokszorosan célba ér. :) Hehe.... Mondom én, hogy mindenbe kapaszkodom.
Csajok!! most van itt egy barátnőm, csak kiment telefonálni. Hátha tudtok segíteni. Most derült ki, hogy hathetes terhes, 33 éves... Én elsőre annyira örültem, hogy együtt fogunk haladni az úton ha minden jól megy, de ő nagyon be van parázva... mivel azt mondták neki az orvosok, hogy sosem fog természetes úton teherbe esni, és a menzesze összevisszasága miatt sokáig nem is csinált tesztet, most akartak bejelentkezni a BMC-be... Viszont elég sokat ivott (naponta kb. fél üveg bor), és cigizett is. Tudunk valamit mondani megnyugtatásul? Csak mert úgy tudom az első 6 hétben még nincs olyan összeköttetés... Fura, mert mi itt annyira figyeljük magunkat, hogy ebbe bele sem gondoltam. Úgy sajnálom, hogy ezzel mérgeződik az öröme, hogy most retteg.... Köszi előre is!! Ölelés mindenkinek!
szia! Van valami hír? voltál dokinál?
Szia! Szerintem se add fel! A 9-dik napon ez jó érték.
Csak, hogy mondjak pozitív dolgot is:
A lombikos csopiban az egyik lánynak ET+12 19 volt a hcg, majd másnap már a teszt is negatív. ET+14 nap még csak 21 volt a hcg. Majd ET+20-ra lett csak 315 a hcg. Aztán elkezdett vérezni is. De aztán már a következő UH-n szívhang is lett!
Szóval ezt azért írom, mert nincs veszve semmi, ne add fel! Lehet, csak egy ment tovább....
Drukkolok ezerrel!
Fel ne add! Ez jó érték a 9. napon! Hagyd a pisilős teszteket, hétfőn kiderül! Nagyon drukkolok!!!
Voltam vérvételen: ET+9 napon 92,2. 5 naposakat kaptam vissza.
A tesztek viszont halványodnak. Lehet, hogy pár nappal ezelőtt több volt, és ez már egy csökkenő tendencia...
Nem tudom; de már belefáradtam.
Persze nyomom tovább a progeszteront, és majd hétfőn kiderül...
Rendben, megfogadom a tanácsotokat, várok hétfőig.
Most épp urológushoz készülök, m hajnal óta véres a vizeletem és nagyon csíp.
Annyit, mondott látatlan az orvos, h lehet a műtéti beavatkozás következménye. 😑
Esetleg valakinek volt hasonló?
További ajánlott fórumok: