Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Nagyon aranyos vagy!Már kaptam:)
Ugyan én már zúgolvasó vagyok egy éve, de a GYED maximum bruttó 194.000 Ft, és ha 2 gyerek van és az anyuka veszi egyedül igénybe a családi adókedvezményt, ennek a nettója 179.000 Ft. Ugyanis ilyenkor a teljes SZJA levonható, és a nyugdíjjárulék egy bizonyos része is. Ez a gyermek 2 éves koráig jár. Persze a GYED a szülést megelöző 2 év átlagfizetésének 70%-a, tehát aki normálisan be volt jelentve és türhető fizuja volt, az nem jár rosszul szerintem. A szülés után 156 napig jár a CSED, ami a szülést megelőző 180 napi bér 70%-a, de ebből az összegből csak SZJA-t vonnak, tehát ha van 2 gyermek és az anyuka veszi igénybe a családi adókedvezményt, lehet hogy semmit sem. A családi adókedvezmény most 35.000 Ft 2 gyermek után. Jővőre 40.000 Ft lesz elvileg.Egyrészt tapasztalatból írom, 2 gyermekünk van, másrészt szülést elött könyvelő voltam. Azért voltam aktív a fórumon, mert a kisfiúnk a 40. szülinapom után pár nappal született, lombikos baba. Első lombikból fogant.( a kislányunk spontán gyermek). Nagy gratuláció a kismamáknak, azoknak, akik már meg is szültek, a többieknek sok sikert!
Egy február 7-én felírt receptem van, 10 db-os. Mikorra kell? Keddig nem tudnám postára adni, az biztos.
Viszont itt egy fizetésből is meg lehet élni. Magyarországon nem, sajnos.
Igen, a gyed maximalizálva van itt, kb. 133000 Ft, és igen, 2 évig jár. Utána van a gyes, amit írtam.
Szerintem ha itt mindenki végiggondolná a pénzbeli dolgokat, sírna, de szerencsére nem ez az elsődleges szempont. Ezért nem halt ki az emberiség. Mert meg van a vágy, hogy anyák legyünk.
Rosszul írtam, az itteni gyes annyi, mint otthon a gyed és csak egy évig jár a tíz héten felül.
De a gyed több és az két évig van. Azt mondta az unokahúgom, hogy 130-140 körül fog kapni most. Szóval vicc, ami itt van, figyelembe véve az itteni fizetéseket, megélhetési költségeket, de mégis rengeteg gyerek születik.
Először azt hittem, rosszul olvasom.
Komolyan fel tudnám rúgni a Holdig az ilyen empatikus orvosokat!!!
A gyes itthon 25000, kb. 85 euro. A családi pótlék kb. 13000, egy gyerekre.
Ezek itt sem elegek semmire sem.
De persze, nem ez a lényeg, csak hogy legyen kire költeni.
Egy előnye van ennek a rengeteget vitaminnak, amit tolok. Az ilyen nyavalyák viszonylag gyorsan végigmennek rajtam. Régebben egy nátha is két hétig tartott nálam, most meg 2 nap. Mindenki egy hétig szenved körülöttem, ha dokit is bele számítom, akkor ő szegény jobban megszívta. Május közepéig nem lesz. Felesége mondta, hogy 6 hét beszédtilalom...
Amikor ilyeneket olvasok, mindig rájövök, hogy pályát tévesztettem. Meddőségi tanácsadó én is lehetnék ezzel az erővel.
Ez igen. Marhaságokat én is tudok neked mondani. Ingyen. Ezért kár fizetni. Mekkora tapló!
(Amúgy nekem is van ulyen ismerősöm. )
Ez már olyan szint amihez én már nem tudok hozzászólni...
Fent van a képek között (2018.01.26. 15:19)
😊
Franciaországban szülés előtt és után van 10-10 hét szülési szabadság és jónapot! Utána kirúghatnak. A gyes patent annyi, mint Magyarországon, csak épp itt a fél rezsire sem elég. 300 euró. Ha volt előtte munkahelyed, akkor elmehetsz munkanélkülire esetleg. De ha nem volt, akkor még annyi sincs csak az emelt családi, 184 euró.
Majd legközelebb bemegy😉
Melyik értéked nem jó?
Sajnos a férjem nem jött be. Egyébként 190 cm magas 😊
Mondtam is neki, hogyha bejött volna,vajon akkor is ezeket mondta volna a doki?
Linda, igazából nem nagyon mondott semmi konkrétat, mert azt mondta, hogy igaz, hogy pár értékem nem jó, de mivel minimális eltérés van, ezért nem is lehet vele mit kezdeni.
15 ezer huss.
Mindezt legalább a férjed előtt? Hihetetlen orvosok vannak..
Gyakorlatilag ez igaz. Én is elmehetnék a közalkalmazotti béremmel a sóhivatalba. Kb a rezsinkre elég kis túlzással. Szóval a férjem tart el.
Bobo és ezen kívül mondtak valami értelmeset is?
Elmagyarázták mi mit jelent stb?
Én többször kértem,hogy a férjem is jöjjön el.
Egy jól megtermett férfi előtt ilyeneket kiejteni sem mertek a szájukon...
El akartam menni futni, de olyan beteg vagyok, mint a kutya... Illetve a kutyák makk egészségesek, én vagyok beteg. Szerintem elkaptam ezt a torokfájós vírust...
Na, tőlem már kapna az ilyen egy paraszt lengőst, az zicher...
Ez hihetetlen. Nem terek magamhoz. Viccesek ezek a joakaro orvosok is.
Múltkor azt mondta egy másik immunológus, hogy mondjak fel a munkahelyemen. Mert kérdezte, hogy stresszelek-e. Mondtam, hogy ki nem stresszel a mai világban. Mondtam, hogy igen, olyan szempontból, hogy folyamatosan kérdezgetik a melóhelyen is, hogy mi van már, mikor lesz gyerek, mire várunk stb. És erre ez volt a válasza. Meg mondta, hogyha terhes leszek, úgyis a férjem fog eltartani, nem?
Bobo elárulod kinél voltál?
Hát ilyet még nem hallottam orvostól...
További ajánlott fórumok: