Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Taníts Mester! Én is ügyfélkapuzok, merre lelem a beteéletutamat? :D
Zárójelben megjegyzem, ez nagyon gááááz...
basszus, nézze már meg valaki, akinek volt már tb támogatott lombikja vagy állami meddőségiben inszeme, azok sem látszanak???
Akkor majd nekem kell bizonygatni, ha esetleg átmegyek máshova, hogy már volt 5 inszemem és lombikozni akarok??? És ha nem kapok papírt róla, mert majd véletlenül nem jön ki a nyomtatóból???
WTF???
Na ezért írtam, hogy sz@rt se ér a statisztika. Neten láttam olyan táblázatot, ahol a Forgács a legrosszabb, 20%-os sikerrátával. Láttam olyat, ahol meg a legjobb. Ha egyszer sikerült kibumlizni, hogy bekerüljenek a tb támogatott intézetek közé, akkor mit számít már nekik a statisztika??
Most megnéztem az ügyfélkapun a betegéletutat. Forgácsék neve 8szor szerepel, annyiszor kérdezték le, hogy van-e érvényes jogviszonyom. Semmi más nyoma nincs annak, hogy ott jártam.
Nem tudom mi számít bele az ő statisztikájukba.
Nyilván van olyan statisztika is, hogy hány teherbe esésből született baba.
De, nyilván ez lenne a normális, amit a németek csinálnak, csak nálunk nem így van, ez ellen nem tehetünk.
A fizetős lombikosoknak is kell lennie nyoma, a betegéletutunkban is benne van minden kezelés, vizsgálat, még a felírt és kiváltott gyógyszerek is.
Ha intézetet vált valaki a másik intézet is tudja, hogy pl. már volt 3 inszemem x meddőségi központban. Szerintem azt látják a rendszerben.
Statisztikán mit értesz? Mi számít sikeresnek? Nekik siker ha pozitívat tesztelek, nekem CSAK az a siker, ha megszülöm a babát. Németeknél nem támogat a tb csak 1 lombikot, viszont előtte megcsinálnak minden vizsgálatot. Nem ez lenne nálunk is normális? Agyonhormonozzák a nőket hónapokon keresztül a semmire. Ahelyett, hogy egy alapos kivizsgáláson megnéznék, egyáltalán van-e értelme.
A fizetős lombikosok egyáltalán bekerülnek a statisztikába? Lásd a mi példánkat. Miután bejelentettem, hogy nem sikerült, akkor írt fel a várólistára. Maradt egyáltalán ennek nyoma vhol hogy mi lombikoztunk egyet? Szerinted?
Szerintem van benne valami, amit IIiri mond.
Viszont én Sipos dokiban maximálisan megbízom. Ő tényleg nem a pénzre hajt, nagyon lelkiismeretes orvos!
megnyugtattál most, én már azon paráztam tavaly nyár végén is, hogy az átjárhatósági után olyan gyorsan teltek a hónapok és csak októberben jutottunk a forgácsba, onnatól mire az első inszemre került a sor már tavasz lett, itt paráztam, hogy mi van, ha már nem is vagyok átjárható. Volt ugye cisztám is, ki tudja az hogy tűnt el, lerakódott-e valami. Múltkor ugye csak 1 tüszőm ért meg, Makai meg is kérdezte, hogy mindkét oldalon átjárható vagyok-e, annyira rossz érzés volt :( nemhogy előrébb jutnánk, valahogy hátrafelé haladunk úgy érzem :(
a laparos doki számát megadjátok? Lehet nekem is szükségem lesz majd rá.
IIiri, Veled beszéltük, ugye, hogy a mandula mennyire bekavarhat.
Voltam vizsgálatokon, kiderült, olyan állapotban vannak a manduláim, hogy azt tanácsolták, azonnal ki kell venni őket.
Nem számítottam erre, mert egyébként meg nem fáj.
Amikor elkezdtünk prónálkozni, akkor is nézettem, akkor még semmi baja nem volt. :-(
Kíváncsi vagyok, Sipos doki mit szól majd ehhez a konzin.
Nem kell átjárhatósági a lombikhoz, hisz ahhoz petevezető sem kell.
Nekem ősszel lesz 2 éves a hsg-m. Már tavaly 1 éves volt, amikor elkezdtük. Tanár úr azt mondta, hogy abban nem lehet változás, akinek mind a 2 könnyen átjárható volt. Azoknál fontos, akinek ott nyitották meg. Én újat tuti nem csináltatok, csak a lapart. Anélkül nem akarnék lombikozni. Meg olvastam, hogy ott van lehetőség "megcsipkedni a nyálkahártyát", ami segíti a beágyazódást. Holnap rákérdezek ezekre a laparos doki bácsinál.
mert nincs rá pénz.
Magánban mindenki azt vizsgáltat a saját pénzén, amit akar :(
Nem tudom megérteni, miért várnak a mindenre kiterjedő vizsgálatokkal a 3. sikertelen lombikig. :(
Az első sikertelen lombik után mindenkit ki kellene vizsgáltatni. :(
Amire az ember elér ezekig a speciális vizsgálatokig, addigra nem csak fizikai, hanem borzalmas lelki megpróbáltatásokon is túl van és egyre nehezebb felállni a padlóról.
Szívesen:-))
Nem nézik a Forgácsban. Sőt, sehol sem nézik :-((
Az a bevett szokás, hogy a 3. sikertelen lombik után kezdenek el pislogni, hogy mi lehet a baj. Talán-esetleg-akkor küldenek el ilyen vizsgálatra. Na, ezt akarom én elkerülni. De akkor is azt hiszem csak a FACS vagy HLA-ra küldenek el, az kb 10-10 ezer Ft (magánúton). Az MLC/MLCBI vizsgálat 45-50 ropi, arra biztos nem ad pénzt a TB.
A lombik előtt nem tudom, hogy mennyire kell frissnek lennie az átjárhatósági vizsgálatnak. Jövő héten megyek konzira, ott valószínű kiderül. Majd akkor többet tudok mondani. :)
Nekem a dokim (Sipos) azt mondta, mielőtt elkezdtünk inszemezni, hogy az inszemhez 1 éven belüli legyen.
Köszi IIiri a választ! :)
Hogy kiderüljön, vannak e antitestek valakinek apa vérével szemben, arra csináltatnom kell külön vizsgálatot vagy a lombik előtt azt is nézik a Forgácsban?
köszi, így már érthető :)
átjárhatóságit mikor kell újat csinálni lombik előtt? Annak mennyire kell frissnek lennie? Szeretnék felkészülni mindenre, mert ha itt őszig letudunk még 2-3 inszemet mi is a lombik felé kell, hogy tekintgessünk, amit nagyon nem szeretnék :(
Habituális vetélőknek csinálják. Igazoltan 5 vetélés kell hozzá, hogy egy bizottság elé kerülj, ami eldönti, hogy "jogosult" vagy-e erre a vizsgálatra. Ha igen, akkor megnéznek 5 fajta cuccot, és ha beigazolódik, hogy pl magas az NK sejtek száma, akkor kiírnak egy intralipid kezelésre. (Ivig) Vagy ha pl a véredben antitestek vannak apa vérével szemben, erre is van kezelés, valamit csinálnak a férj vérével és intravénásan beadják neked.
Na, én ezt a vizsgálatot szeretném még megcsináltatni, de a hivatalos út kikerülésével. Nem akarok még 2-3-at vetélni meg hónapokat várni mire felkerülök a listára. Az NK sejttöbbletre meg esélyes vagyok erősen az autoimmun pajzsom miatt. De mivel most a lombik alatt szteroidot kellett szednem, így egy hónapot+1 ciklust ki kell hagynom mielőtt megcsináltatnám.
Itt egy leírás róla:
Szia IIiri!
Megkérdezhetem, mi az a Habab kivizsgálás?
Drukkolok Beike, nagyon örülök Neked!! <3
Mesélj majd!!!
Én holnap fogok tesztelni. :-)
Jajj, de jó, annyira örülök Neked! Valami biztos látszódni fog UH-n, a petezsák tutira! Majd mesélj, sokan voltatok-e a beültisek közül.
Nekem meg megjött, már megcsináltattam a 3.cn hormonsort, önszorgalomból csinálom a ciklusmonitorozást. Nemsokára megyünk kromoszómavizsgálatra, júliusban meg a Habab kivizsgálásra, mindent meg akarok nézetni egy újabb lombik előtt. Aug.10-re van időpont egy újabb konzira.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?