Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik tapasztalat azoknak, akik még nem mernek belevágni fórum

Lombik tapasztalat azoknak, akik még nem mernek belevágni (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Lombik tapasztalat azoknak, akik még nem mernek belevágni

1 2 3
52. lepke99 (válaszként erre: 51. - Avike1)
2013. febr. 7. 09:37
Vallásos emberek között is van, aki rossz ember, de ugyanígy a nem vallásosak között is. Az egyházat meg a vallást nem kell feltétlenül keverni. Igaz, mindegyik egyháznak voltak és vannak undorító dolgai, és sajnos lesznek is. De az, hogy minden vallásos ember beszűkült, szemétláda, ez nem igaz. Az, hogy az egyházak elferdítették a tanítások alapjait, nem a vallások hibája (ezt mindegyikre értem), hanem az embereké, akik kiforgatták azt.
51. Avike1 (válaszként erre: 44. - Lepke99)
2013. febr. 7. 06:38
De sajnos! ha körülnézel a világban a legnagyobb háborúk a vallás miatt történtek!Semmivel nem különbek a papok a politikusoknál ők is az egyéni érdekeiket hajtják,mondhatni Bort iszik,vizet prédikál!Sehol a világon nem láttam még olyan ingyenélőket akik az emberek pecsapásából király módon élnének!Mindegyik vallásra vonatkozik!Kinyitod a kis szemed,és rájössz!Biztosan van isten én is tudom! nem is egy! egy nem tudna így kicseszni velünk! számtalan rákos baba,beteg gyerekek... sorolhatnám a semmirekellő bagós alkeszok élnek,míg a jó emberek korán elmennek!Tényleg Legyen áldott Jézus!
50. maod
2013. febr. 6. 10:52
GRATULÁLOK!ÉN IS AZ ELSŐ LOMBIK ELŐTT ÁLLOK!5 ÉV SIKERTELENSÉG UTÁN,AMIBE VOLT EGY INSZEMINÁCIÓ.REMÉLEM SIKERÜL!
2013. febr. 3. 10:35
Ja, és akit érdekel a folytatás elkezdtem egy naplót a kórházban töltött idő ecsetelésére, hogy mintörténik, milyen a személyzet, a többi beteg, stb... Kissé lightosabb a téma, de szerethető! :)
2013. febr. 3. 10:32

Kedves Vitázók! :)


Nem tudhatom biztosra, de bízom benne hogy csak elírtatok/olvastatok valamit. De mivel ez alapvetően dgy fórum símán belefér az is, ha nem értünk egyet! Azt gondolom pont ez az a hely ahol mindenki bátran vállalhatja az érzéseit, nézeteit egy egy témával kapcsolatban!

2013. febr. 2. 23:38
,,Egy kis empátia kéne, nem beszólni!'' Tehát a mondat első felét azokra vonatkoztatod, akiknek át kellett esnie a lombikos nehézségeken, a második felét meg arra, hogy beszóltam neked? Jól értem? Mert HA igen akkor nem a szövegértelmezéssel, hanem a fogalmazással van a baj. Ha meg nem akkor Veled szemben legyen empátiám? Vagy mi?
46. lepke99 (válaszként erre: 45. - Sookye)
2013. febr. 2. 21:14
Ki szólt be a lombikosoknak? Egy rossz szót nem szóltam arra, akinek így sikerül a gyerek! Annyit mondtam, hogy nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy akinek egy kufirc után összejön a gyerek annak könnyebb. Szövegértelmezés.
45. sookye (válaszként erre: 29. - Lepke99)
2013. febr. 2. 20:03

Hát pedig képzeld el, nekünk úgy jött össze, könnyű volt a terhességem és a szülésem is.

Mégis meg tudom becsülni azokat, akik mindent megtesznek azért, hogy gyermekük lehessen! Egy kis empátia kéne, nem mindenáron beszólni!

44. lepke99 (válaszként erre: 43. - Mikiller)
2013. febr. 2. 13:14
Azért ez vallás kapja be kicsit erős. Nem az összes vallásos beszűkült és begyepesedett gondolkodású.
2013. febr. 2. 11:39

És ha nem jön össze még lehet örökbe fogadni is.

Egyik rokonom azért vált el, mert alacsony volt a spermaszáma, nem sikerült a lombik program (többször), erre a feleség bepasizott és félrement.... Attól a sráctól már van két gyerek is..

Sok nőnek, fiatal, friss házason ez eszébe sem jutna (én sem hagynám ott a kedvesem, ha kiderülne hogy nála van gond, pedig én is akarok pár éven belül gyereket, csak mondjuk én még ott tartok hogy nincs kitől :) ), az én exemnek policisztás petefészke volt, neki is max ez a program segített volna teherbe esni.


Egyik haverom tesójának dettó alacsony a spermaszáma, sikerült két kisbabát örökbe fogadniuk, mind a két gyerek gyönyörű. Sokan azt mondják hogy más gyerekét nem nevelnék.. mert ostobák felfogni hogy a sajátjaikat nevelik :)


A vallás meg kapja be, ha rajtuk múlna a Föld még lapos lenne és most vívnánk a többezredik keresztes háborút. A sok pozitív dolog (hit, stb. ) mellett nincs még egy olyan káros dolog a világon, mint a vallás (nem csak a keresztényre gondolok), pláne a fanatikus követői.Neked meg gratulálok! Egyik kolléganőm ugyan így esett teherbe, dettó ikrei lesznek:).

2013. jan. 29. 12:59
Szia! Olvastam a cikked,hát eléggé le voltam dobbenve,amit írtál. Gratulálok,hogy sikerült,de nem térek magamhoz,hogy miken kellett átmenned az orvosok hozzá nem értésének köszönhetően. Én is lombikos vagyok,de én teljesen máshogy éltem át,ahová mi járunk,tökre nem ilyen a kezelés menete. Alapból azon vannak,hogy elvigyék az embriókat 5napig meg olyan nincs,hogy kidobsz 150-160ezret a szurikra és nincs punkció,mert túlstimuláltak. Hát alapból azért kell menni, naponta 2naponta,hogy lássák hogy állsz. Mindenestre gratulálok és örülök,hogy nem magánintézményt választottam.
41. 6fc35f3190 (válaszként erre: 40. - 2hounds)
2013. jan. 29. 11:47
Nagyon igazad van!
40. 2hounds (válaszként erre: 36. - CsillagTM)
2013. jan. 28. 17:00

Ehh, erdekesek az emberek, az biztos...

Hat nekem szerencsere nem kellett lombik, de eszembe nem jutna barmi negativat gondolni arrol, akinek igy sikerül a baba, es plane nem a gyerekröl, te jo eg...

En inkabb pont ugy erzem, micsoda szerencse, hogy mar lehet ilyet is. Bar lehetett volna 60 evvel ezelött is, nem egy ismerösöm, rokonom elte le ugy az eletet gyermektelenül, hogy "az isten is szülönek teremtette" öket, hogy mar viccelödjünk a vallassal... De jo lett volna, ha nekik is megadatik eza lehetöseg!

2013. jan. 28. 16:33
Én is így gondolom, de sajnos akadnak szép számmal ilyen ostoba emberek! Én pont ezért (is) vállalom büszkén és beszélek róla nyíltan, hogy lombikban fogant az álmunk! Nem tartom titkolni valónak, sőt mérhetetleül hálás vagyok a sorsnak, hogy megadatott nekem a lombik lehetősége! Mert bizony nem egyszer hallottam, hogy nem sikerül a baba, viszont ameddig nincs konkrét oka nem engedik lombikra az illetőt, vagy ami a legrosszabb amikor már a lombik sem jelenthet segítséget pl egy méh eltávolítás után!!! Na, ezér tartom magam nagyon szerencsésnek!!!!
38. f0d623b3f2 (válaszként erre: 36. - CsillagTM)
2013. jan. 28. 15:34

Ja, ezek az emberek nem kérnek szivbillentyut meg nem vetetik ki a vakbeluket, inkább meghalnak? Nem hiszem... Engem ez a dolog abszolút nem hat meg.

Igenis sajnos sokszor jó emberekkel történnek rossz dolgok. És ha lehet valahogy segíteni, hat tegyük meg.... Nem hiszem, hogy Isten ezért kevésbé szeretne...

37. f0d623b3f2 (válaszként erre: 34. - S.Mesi)
2013. jan. 28. 15:31

Ez olyan szép...

Teljesen elerzekenyultem.

Mi is várunk...

36. CsillagTM (válaszként erre: 35. - 2hounds)
2013. jan. 28. 15:25
hát pedig van sok ilyen ember, hidd el...vallási okokból, stb...mármint én olyat hallottam, h maga a lombik bűn. a babával nincs gond, ha már van, akkor ugyanúgy "Isten gyermeke"...cifra.
2013. jan. 28. 13:32

Gratulalok a babakhoz!

Es koszonom a cikket, nagyon erdekes volt!


Viszont jesszus, ilyen van, hogy valaki azt gondolja, söt nyiltan kimondja, hogy a lombikos baba nem ugyanolyan igazi ertekes baba, mint a termeszetes uton megfogant??? Uristen, nekem eszembe se jutott. Nemhogy nem egyenertekü, de tenyleg a tudomany csodaja, hogy ilyenre van lehetöseg! Ha meg ott van a csodas kisbaba vegre, nem mindegy, hogy hogy fogant? Nemelyik ember elkepesztöen beszükülten gondolkodik...

34. S.Mesi
2013. jan. 28. 08:16

Kedves Kriszti!!Nagyon gratulálok Nektek!Kívánom,hogy várandós napjaid nagy boldogságban és gyönyörűen teljenek :) Lánykáitok a legjobb helyre születnek majd!Ők érezték,hogy hiszel/hisztek bennük :)

Én most 35 hetes kismami vagyok,első babánkat,kislányunkat várjuk a férjemmel :)

Mi is megküzdöttünk érte (műtétek,egy petefészek stb.) de soha egy pillanatra nem adtuk fel!!!

Úgy látszik ezek a babák már csak ilyenek. Meghálálják a beléjük vettet bizalmat és,hogy egy pillanatra sem szűnik meg a hitünk bennük!Ők cserébe "eljönnek" hozzánk, hogy együtt éljük ezt a csodát amire oly régóta vágytunk :D

Üdv.:Mesi

2013. jan. 28. 07:01
Gratulálok nektek.Le a kalappal előtettek. :)
2013. jan. 28. 00:32

Köszönöm neked ezt a cikket!

Ugyan engem nem érint a dolog, de mindig is nagyon érdekelt!


Örülök, hogy végül sikeres lett nálatok ez a program, és kívánom, hogy ez az erő és elhivatott életérzés mindig meg legyen neked!


Sok pihenést, kikapcsolódást, örömet és erőt kívánok neked a hátralévő hetekhez, végül pedig egy olyan szülést, ami az enyémnél ne legyen nehezebb!!! ;)

31. lepke99 (válaszként erre: 30. - 6fc35f3190)
2013. jan. 27. 22:18

igen, így gondolom én is, szerintem mindenkinek más nehézséget adott a sors a várandóssága kapcsán, szerintem elég kevés az, amikor minden ideálisan megy ilyenkor, csak kinek mi a nehézsége, az változik.

amúgy gratulálok :) sok sikert a továbbiakban is :)

30. 6fc35f3190 (válaszként erre: 29. - Lepke99)
2013. jan. 27. 22:09

Én nem szívesen teszek különbséget természetes úton fogant és lombik babák között. Biztosra veszem, hogy sokan vannak akiknek bár nem kell vagy lehet lombikra menni mégis nagyon sokat küzdenek egy babáért. Ez ugyanakkora dolog mint egy lombik! Nem szokásom ítélkezni, nem is tisztem! Annak is nagyon tudok örülni akiknek pikk pakk összejön, attól hogy nekünk nem így volt, nem fáj mások öröme!!! Ezért is kívánom, hogy így vagy úgy, de mihamarabb babázhasson mindenki aki anyuka szeretne lenni!!!

Talán a legjobb ha mindenki elfogadja a neki mért " nehézségi fokot" ebben a témában is és legyőzi az elé táruló akadályokat!

Hiszen ez nem választás kérdése, hanem hogy kinek milyen sors jutott...

29. lepke99 (válaszként erre: 17. - Sookye)
2013. jan. 27. 21:53

igen, tényleg sokat megtesznek az ilyen szülők a gyermekükért, de ,,akiknek egy kis kufirc után jött össze'' ne gondold, hogy ott mindenkinek milyen könnyű és egyszerű, áldozat mentes a dolog.

bocsi rkriszti tudom, hogy nem ez volt a cikkedben, de az ilyen vélemények nagyon fel tudnak idegesíteni

28. sajert
2013. jan. 27. 20:59

Gratulálok :-). Én fiam is lombikos, kedden ünnepeljük a 5. életévét. Elsőre sikerült. A dokik előtte azt mondták, hogy pár % az esély gyerekre. Ehhez képest 19 petesejtet szívtak le, ebből 9 termékenyült meg, hármat visszaültettek (ebből egy a fiam), négyet fagyasztottak.

A szurikat én az ügyeleten oldottam meg, mert nem tudtam kinyitni a fiolákat :-). Reggel-este mentem, minden nap háromnegyed nyolckor. Percre pontosan. Mikor már napi hármat kellett beadni, az meg este 6-kor volt (volt, hogy mozi előtt adtam be magamnak), de az ilyen előkészített fecskendőben volt.

Nekünk majd hat éve kb. 200eFt-ba volt, de akkor még nem volt ilyen támogatás a gyógyszerekre. Mi kiváltottuk, elhasználtuk őket, és utána lett nagyobb a támogatás rajta.


Szerintem is a pozitív gondolkozás rengeteget segít. Engem sokat bolondnak néztek, mert én az érlelődő petesejtekhez is beszéltem :-). Beültetés után meg hogy kapaszkodjatok, jó erősen. Pár nap után mentem dolgozni, nem ültem én otthon.

Én titkoltam, most se titkolom, büszke vagyok rá, hogy egy gyönyörű, értelmes, okos kisfiam lett.

27. 6fc35f3190 (válaszként erre: 25. - Méry85)
2013. jan. 27. 19:29

Nagyon örülök, hogy megtalált az írásom, mert elsősorban Nektek írtam, meg persze azoknak akiket érdekel a téma!

Sok kitartást és sikeres lombikot kívánok! Vedd természetesen és lazán, de persze sose könnyelműen!!!

Mennie kell!!! :)

26. 6fc35f3190 (válaszként erre: 24. - Cate77)
2013. jan. 27. 19:25
Nagyon jó ezt hallani, ennyi idősen szerintem szuper súlyok. Nagyon örülök, hogy mostanra pedig már ilyen szép nagy gyerekek! :)
2013. jan. 27. 17:22

Köszönöm, hogy megírtad ezt a cikket:)

Hamarosan a párommal mi is erre az útra fogunk lépni.Sok rossz dolog történt már velünk, több, mint 2 éve küzdünk a babáért, de nagyon pozitívan állok hozzá a lombikhoz.

Tudom, hogy lelkileg nehéz lesz, de megpróbáljuk (többé- kevésbé) mosolyogva végigcsinálni és nagyon bízunk benne, hogy velünk is végre megtörténik majd a csoda:)))

24. Cate77 (válaszként erre: 15. - 6fc35f3190)
2013. jan. 27. 16:23
1360 gr és 1630 gr viszonylag jó súlyokkal születtek a koraszülés ellenére. De mára már több mint 4,5 kg-osak és nagyon jól fejlődnek.
23. 6fc35f3190 (válaszként erre: 21. - Newlife101)
2013. jan. 27. 16:16

Ha figyelmesen elolvasod, még közel sem vagyok túl az egészen, most pont azért küzdök, hogy az eddig elértek ne dőljenek mind mind kártyavárként össze. Mindezek ellenére most is pozitívan és mosolyogva állok hozzá, mert ez jó a babáknak és nekem is, nem a csüggedés. Most kell erősnek lenni nem majd utólag amikor mit sem ér már!

Az anyagiakról pedig igenis kell beszélni, mert shogy van példa a tevesetedre, úgy van az enyémre is, miért ne mondhatnám el....?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook